Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Copilului: "Suntem datori să vă învăţăm ce înseamnă acasă"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Copilului: "Suntem datori să vă învăţăm ce înseamnă acasă"

"Suntem datori să vă învăţăm ce înseamnă acasă", este mesajul pe care Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, l-a transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Copilului: "Suntem datori să vă învăţăm ce înseamnă acasă"
Sursa foto: Facebook | Ministerul Culturii
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2022   •   14:53

"La mulți ani, dragi copii! Vă mulțumim pentru bucuria, veselia și inocența pe care ni le aduceți în fiecare zi și pentru că nu ne lăsați să uităm valoarea lucrurilor ce par mici, dar care dau cu adevărat sens vieții! Copilăria este singura magie dată omului, iar datoria noastră este să o protejăm cât de bine putem, pentru că voi sunteți semințele viitorului. Suntem datori să vă învățăm ce înseamnă „acasă”, care vă sunt rădăcinile, cultura și tradițiile, astfel încât mai târziu să puteți, la rândul vostru, să le transmiteți urmașilor", a fost mesajul transmis de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România la data de 1 iunie, în timp ce alte țări o celebrează pe 20 noiembrie, zi marcată ca fiind Ziua Mondială a Drepturilor Copilului, după adoptarea unei Declarații a Națiunilor Unite în acest sens.

Începând cu anul 2017, în prima zi a lunii iunie nu se lucrează în țara noastră, ca urmare a semnării decretului privind promulgarea legii de modificare a Codului muncii, Ziua Copilului fiind declarată sărbătoare legală nelucrătoare.

Lista evenimentelor organizate de instituţiile din subordinea Ministerului Culturii poate fi găsită pe site-ul oficial al instituţiei: cultura.ro.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii Ziua Copilului
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close