Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mariana Nicolesco vă invită la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée

Mariana Nicolesco vă invită la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée

Mariana Nicolesco vă invită la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée
31 Iul 2012   •   17:11

Mariana Nicolesco vă invită la MAREA SĂRBĂTOARE A ARTEI CÂNTULUI. Nu mai puţin de 166 de concurenţi din 24 de ţări s-au înscris şi în acest an la marea Competiţie a celor mai frumoase tinere voci ale lumii: 75 de soprane, 26 de mezzosoprane, 23 de tenori, 2 contratenori, 21 de baritoni, 8 bas-baritoni şi 11 başi.

Ei reprezintă România şi Republica Moldova, Armenia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstanul, Luxemburgul, Norvegia, Polonia, Rusia, Spania, Statele Unite, Turcia şi Ucraina. Din rândul lor, Juriul Internaţional, compus din personalităţi de prestigiu din România, Italia, Polonia, Israel şi Grecia, îi va desemna pe câştigătorii ediţiei 2012 a Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, pe care-i vom aplauda la Gala Laureaţilor.

Toţi aceştia, împreună cu publicul, vor trăi momente emoţionante la conferinţa susţinută de Dr. Stephan Poen intitulată Nicolae Herlea - O celebrare la 85 de ani,  însoţită de videoproiecţii cu arii interpretate de marele bariton prezent, ca întotdeauna, la Festivalul şi Concursul Darclée .
Deschiderea Festivă din 1 august va fi urmată de Concertul Inaugural al sopranei Edith Borsos din România, laureata Marelui Premiu Darclée 2010, pe care l-a obţinut alături de baritonul spaniol Alvaro Lozano. Împreună cu acesta şi cu alţi laureaţi ai ediţiilor anterioare, ea va putea fi admirată la Celebrarea Verdi - Wagner şi în capodopera verdiană Il Trovatore, sub bagheta maestrului Marco Balderi, manifestări ce onorează geniul lui Verdi şi, respectiv, Wagner, de la naşterea cărora se vor împlini în curând 200 de ani. Iar creaţiile prezentate au fost alese cu precădere din operele cântate cândva de Hariclea Darclée.

Tot Marco Balderi, care contribuie de ani şi ani de zile la triumful prestigioaselor manifestări, va dirija Corul Filarmonicii George Enescu şi Orchestra Festivalului Darclée în Etapa Finală, cu public, a Competiţiei, la Concertul Extraordinar Verdi-Wagner de pe Esplanada Dunării, la care vor asista mii şi mii de persoane, şi la Concertul de Gală al Laureaţilor din 12 august.

“- Aştept cu o mare bucurie întâlnirea cu tinerii concurenţi, afirmă Mariana Nicolesco, şi mărturisesc că am mai multe emoţii pentru fiecare dintre ei decât am avut vreodată în propria mea carieră”.

Organizatori: Fundaţia Darclée, Fundaţia Internaţională Ateneul Român, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Local Municipal, Consiliul Judeţean Brăila, Prefectura Brăila, Centrul de Creaţie Brăila.

×
Subiecte în articol: spectacol
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close