Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii: "Schema de ajutor pentru industria cinematografică ar putea fi deblocată anul acesta"

Ministrul Culturii: "Schema de ajutor pentru industria cinematografică ar putea fi deblocată anul acesta"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că există premise ca schema de ajutor pentru industria cinematografică să fie deblocată în trimestrul doi al anului.

Ministrul Culturii: "Schema de ajutor pentru industria cinematografică ar putea fi deblocată anul acesta"
Sursa foto: Facebook/ Partidul Social Democrat
de Mia Lungu    |    18 Ian 2023   •   15:51

Ministrul Culturii a anunțat că s-a întâlnit miercuri cu Stanford McCoy, președintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanții celor mai puternice case de producție americane.

Lucian Romașcanu spune că, împreună cu Marcel Ciolacu și Adrian Câciu, a discutat despre reluarea schemei de ajutor pentru industria cinematografică, care a fost "oprită, din păcate, de ministrul USR al economiei, Claudiu Năsui".

"Avem premisele ca în trimestrul 2 al acestui an să deblocăm schema trecută și să punem în funcțiune o schemă nouă pentru perioada 2023-2027.

Este vital pentru România în contextul în care majoritatea țărilor din regiune au scheme funcționale și atractive pentru producători", a mai spus ministrul Culturii.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close