Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mircea Cărtărescu a câştigat MARELE PREMIU al Festivalului internaţional de literatură de la Novi Sad

Mircea Cărtărescu a câştigat MARELE PREMIU al Festivalului internaţional de literatură de la Novi Sad

Mircea Cărtărescu a câştigat MARELE PREMIU al Festivalului internaţional de literatură de la Novi Sad
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   22:41

Cunoscutul scriitor român Mircea Cărtărescu este câştigătorul Premiului internaţional pentru literatură "Novi Sad", care îi va fi decernat la Festivalul literar internaţional de la Novi Sad, a anunţat asociaţia scriitorilor din Voivodina, potrivit Tanjug, scrie Agerpres.

Criticii literari îl plasează pe Mircea Cărtărescu printre cei mai buni scriitori postbelici din România, iar anul trecut, acesta a fost candidat la Premiul Nobel.

"Această distincţie importantă nu este numai un premiu pentru un scriitor excepţional, dar şi pentru o cultură vitală care şi-a reafirmat puterea şi măreţia în mod repetat, în pofida dificultăţilor pe care le-a întâmpinat", a subliniat  directorul de program al festivalului, Jovan Zivlak.

Directorul festivalului a evocat că scriitorul român a publicat peste 20 de volume de poezie şi proză, care au fost traduse în numeroase limbi, cele mai cunoscute fiind "Nostalgia" şi "Orbitor", colecţia de povestiri "De ce iubim femeile" şi colecţiile de versuri "Poeme de amor", "50 de sonete" şi altele.

În calitate de oaspete de onoare al celei de-a 8-a ediţii a Festivalului literar internaţional de la Novi Sad, care se va desfăşura în perioada 26-29 august, România va prezenta şase poeţi şi o antologie de poezii contemporane, culese şi traduse de Slavomir Gvozdenovic.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Cartarescu premiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close