Antena 3 CNN Actualitate Cultură Misterul celui mai celebru tablou expus în Muzeul Luvru a fost descoperit. Ce au anunţat experţii

Misterul celui mai celebru tablou expus în Muzeul Luvru a fost descoperit. Ce au anunţat experţii

Misterul celui mai celebru tablou expus în Muzeul Luvru a fost descoperit. Ce au anunţat experţii
de O.P.    |    15 Feb 2013   •   09:19

Este cel mai celebru tablou expus în Muzeul Luvru din Paris şi milioane de oameni trec anual prin faţa lui pentru a admira opera artistului Leonardo da Vinci.

Însă experţii au stabilit oficial că tabloul descoperit anul trecut este o variantă mult mai veche a celebrului tablou Mona Lisa, de Leonardo da Vinci.



Tabloul descoperit anul trecut este intitulat Mona Lisa din Isleworth şi înfăţişează potretul unei femei mult mai tinere decât cea care apare în pictura expusă la Muzeul Luvru.

Pictura Mona Lisa din Isleworth a fost realizată în 1410-1455 şi a fost oferită de da Vinci nobilului Francesco del Giacondo, cel care a comandat lucrarea.



Tabloul care se află acum expus în Luvru a fost realizat în 1516, cred specialiştii. Despre existenţa Monei Lisa din Isleworth s-a aflat anul trecut când consorţiul elveţian care deţinea pictura s-a decis să îl prezinte public la Geneva.








×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close