Antena 3 CNN Actualitate Cultură Nicolae Iorga, omagiu la "Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale"

Nicolae Iorga, omagiu la "Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale"

Istoria României a fost marcată în diverse perioade ale sale de personalități uriașe, care și-au pus amprenta asupra evoluției noastre.

Nicolae Iorga, omagiu la "Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale"
Sursa foto: Fundatia Dan Voiculescu
de Georgiana Adam    |    30 Aug 2021   •   17:09

O astfel de personalitate a fost Nicolae Iorga, istoric, profesor universitar, enciclopedist, poet, dramaturg, critic literar, memorialist, gazetar, publicist, om politic, membru titular al Academiei Române.

În acest an s-au împlinit 150 de ani de la nașterea sa, iar Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îl omagiază în cadrul evenimentului intitulat „Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”.

Manifestarea, ajunsă la a treia ediție, va include în acest an o masă rotundă, la care vor participa istorici, academicieni, oameni de cultură și la care vor fi invitați tineri care își doresc să cunoască și învețe istoria acestui neam.

Masa Rotundă continuă seria preocupărilor noastre pentru identificarea unor soluții concrete pentru micșorarea prăpastiei dintre generații. Istoria nu este doar o poveste a trecutului nostru, ci o sursă de învățături și o modalitate de a detecta modele care ne ajută să construim o societate sănătoasă din punct de vedere economic și cultural”, a declarat Trisi Cristea, Director General FDVDR.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close