Antena 3 CNN Actualitate Cultură NOAPTEA MUZEELOR 2017. O casă a regelui Mihai va fi deschisă publicului

NOAPTEA MUZEELOR 2017. O casă a regelui Mihai va fi deschisă publicului

NOAPTEA MUZEELOR 2017. O casă a regelui Mihai va fi deschisă publicului
Sursa foto: Foto: Facebook ARCEN
de S.T.    |    16 Mai 2017   •   10:36

NOAPTEA MUZEELOR 2017. Două locuri istorice din Cartierul Icoanei, un fost Pensionat de Fete (Şcoala Centrală) şi o casă a Regelui Mihai (Rezidenţa Scena9), aşteaptă musafiri pe 20 mai, între orele 20.00 şi 2.00 dimineaţa, de Noaptea Muzeelor, scrie news.ro.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. Cele două imobile, aflate la 100 de paşi unul de celălalt, vor fi deschise publicului larg pentru: lecturi din oră în oră şi două grădini cu muzică pe vinil, teatru în mansarda Rezidenţei şi dans în Grădina Interioară de la Şcoala Centrală, 5 spaţii interactive care propun experienţe şi reflecţii asupra comunicării întâlnirii/ neîntâlnirii cu noi înşine şi cu ceilalţi de aproape sau de departe, 4 expoziţii, tururi-ghidate în galeria istorică a Şcolii Centrale, Jam Session la miezul nopţii în grădina Rezidenţei şi o poveste la miezul nopţii sub frasinul de la Şcoala Centrală.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. 145 de muzee şi organizaţii partenere din 45 de localităţi din întreaga ţară participă pe 20 mai la Noaptea Muzeelor.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. În Bucureşti, oferta pentru Noaptea Muzeelor 2017 se anunţă foarte bogată, 36 de muzee şi 20 de prieteni ai muzeelor, organizaţii partenere participând cu evenimente special concepute pentru această acţiune.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. Potrivit reprezentanţilor instituţiilor muzeale sau organizaţiilor prezente la conferinţa de presă, la Muzeul Naţional "George Enescu" insomniacii vor putea asculta, într-un recital susţinut de tânărul violonist Sabin Penea, sunetul uneia dintre viorile preferate ale părintelui "Poemei Române", create de lutierul Paul Kaul.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. De asemenea, vizitatorii vor putea participa la evenimentul "Noaptea Sinagogilor", organizat în premieră de Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, la "Lumea Dinozaurilor" de la Muzeul Naţional de Geologie - o expoziţie tematică realizată în parteneriat cu Dino Parc Râşnov - sau vor putea admira un vas de ceramică din zona Golfului Persic din Colecţia de artă orientală, expus în mod excepţional la Muzeul Naţional de Artă al României, în urma unui apel lansat de delegaţia Irakului la UNESCO.

NOAPTEA MUZEELOR 2017.  Printre evenimentele inedite din programul Nopţii Muzeelor se numără: deschiderea de către ARCEN a două locuri istorice din Cartierul Icoanei, Şcoala Centrală - fost Pensionat de Fete şi o casă a Regelui Mihai - actuală rezidenţă creativă pentru revista Scena9; organizarea, în Cimitirul Bellu, a unui traseu dedicat Centenarului Titu Maiorescu şi a două recitaluri de jazz şi muzică clasică şi prezentarea spectacolului de teatru Taxi Blues, cu Marius Bodochi şi Dan Tudor, expunerea, pentru 10 ore, a sculpturii lui Constantin Brâncuşi "Cap de copil" la Muzeul de Artă Veche Apuseană, ca şi deschiderea, în săptămâna 15 - 20 mai, a primului spaţiu cafenea dedicat special Nopţii Muzeelor la Muzeul Hărţilor şi al Cărţii Vechi.

NOAPTEA MUZEELOR 2017.  Oferta instituţiilor muzeale este completată de organizaţii partenere precum Casa Experimentelor, Romanian Design Week, Ferma Animalelor, Festivalul UNFINISHED sau Orăşelul Cunoaşterii.

NOAPTEA MUZEELOR 2017. În România, evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close