Antena 3 CNN Actualitate Cultură "O mie de ani de singurătate şi tristeţe pentru moartea celui mai măreţ columbian din toate timpurile". Reacţii după MOARTEA lui Gabriel Garcia Marquez

"O mie de ani de singurătate şi tristeţe pentru moartea celui mai măreţ columbian din toate timpurile". Reacţii după MOARTEA lui Gabriel Garcia Marquez

"O mie de ani de singurătate şi tristeţe pentru moartea celui mai măreţ columbian din toate timpurile". Reacţii după MOARTEA lui Gabriel Garcia Marquez
de O.P.    |    18 Apr 2014   •   05:51

Trecerea în nefiinţă a lui Gabriel García Márquez a stârnit un val de reacţii în întreaga lume. De la şefi de stat până la artişti şi scriitori, toţi au plâns dispariţia columbianului.

Moartea colosului literar, Gabriel García Márquez, a fost omagiată de numeroşi preşedinţi.

JUAN MANUEL SANTOS, preşedintele Columbiei: "O mie de ani de singurătate şi tristeţe pentru moartea celui mai măreţ columbian din toate timpurile."

A scris pe Twitter preşedintele Columbiei, cu referire la capodopera lui Marquez, "Un veac de singurătate".

Trecerea în nefiinţă a legendarului scriitor a fost marcată şi de preşedintele Mexicului, ţară adoptată de Marquez, unde a şi decedat.

ENRIQUE PEÑA NIETO, preşedintele Mexicului: "În numele Mexicului, îmi exprim tristeţea pentru moartea unuia dintre cei mai distinşi scriitori din timpurile noastre: Gabriel García Márquez."

Şi Casa Albă a transmis condoleanţe familiei Marquez.

BARACK OBAMA, preşedintele SUA: "O dată cu moartea lui Gabriel García Márquez, lumea a pierdut unul dintre cei mai importanţi scriitori vizionari şi unul dintre scriitorii mei favoriţi de când eram tânăr."

Talentul remarcabil al columbianului a fost amintit şi de Bill Clinton, un prieten apropiat al scriitorului timp de 20 de ani.

BILL CLINTON, fost preşedinte american: "Am fost uimit mereu de înzestrările sale deosebite: imaginaţia, claritatea gândirii şi onestitatea emoţională."

Colegii săi de peniţă, iluştri autori din întreaga lume, au plâns dispariţia columbianului, pe care l-au comparat cu Charles Dickens.

IAN MCEWAN, scriitor britanic: "Ar trebui să ne întoarcem până la Dickens pentru a găsi un autor de cea mai înaltă calitate literară, care a avut o putere aşa de extraordinară asupra populaţiei."

Chiar şi Mario Vargas Llosa, un adversar încrâncenat al lui Marquez, i-a adus un ultim omagiu.

MARIO VARGAS LLOSA, autor peruvian: "A murit un om măreţ, ale cărui lucrări au adus literaturii limbii noastre un mare prestigiu."

SHAKIRA, cântăreaţă columbiană: "Ne vom aminti mereu de tine, dragă Gabo, drept un dar unic şi irepetabil şi cel mai original izvor de poveşti."

... a scris Shakira, pe contul ei de Twitter.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close