Antena 3 CNN Actualitate Cultură O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută la licitaţie cu 186.000 de euro

O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută la licitaţie cu 186.000 de euro

O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută la licitaţie cu 186.000 de euro
Sursa foto: Foto: sothebys.com
05 Iun 2015   •   23:39

O primă ediţie a romanului "The Hobbit", publicat de J. R. R. Tolkien, în 1937, cu o inscripţie în limba "elvish" scrisă de autor, a fost vândută la licitaţie pentru suma de 137.00 de lire sterline (186.000 de euro), relatează BBC News.

Tolkien i-a dăruit cartea lui Katherine "Kitty" Kilbride, una dintre studentele sale de la Universitatea din Leeds, în anii 1920.

Romanul "The Hobbit" prezintă aventurile lui Bilbo Baggins, un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă, lipsită de mari ambiţii şi care arareori face drumuri mai lungi decât cele până în cămara lui.

Viaţa lui calmă este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a 13 gnomi. Aceştia vor să-l ia cu ei într-o aventură "într-acolo şi din nou înapoi", căci au un plan cum să fure comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos.

Romanul a beneficiat de o adaptare pentru marele ecran în regia lui Peter Jackson. Trilogia, formată din filmele "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" (2012), "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug" (2013) şi "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies" (2014) a avut încasări de 2,93 de miliarde de dolari pe plan mondial.




 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close