Antena 3 CNN Actualitate Cultură Oraşul Cluj-Napoca va candida la titlul de capitală culturală europeană

Oraşul Cluj-Napoca va candida la titlul de capitală culturală europeană

Oraşul Cluj-Napoca va candida la titlul de capitală culturală europeană
Sursa foto: Cluj
10 Mar 2010   •   16:35


Oraşul Cluj-Napoca va candida la titlul de capitală europeană pentru anul 2020, a anunţat primarul Sorin Apostu citat de Agerpres.

În această competiţie se vor afla mai multe oraşe din România, inclusiv Timişoara. Până în 2013, autorităţile clujene vor pregăti proiectul cu care va candida la nivel naţional.

?Deşi pare foarte îndepărtată data, eforturile trebuie făcute din timp. Nu vom fi singuri, se va crea un grup de lucru din care vor face parte pe lângă reprezentanţii primăriei şi alte personalităţi care ne vor sprijini în acest demers?, a declarat Sorin Apostu într-o conferinţă de presă.

?Sunt convins că primarul este cel mare va duce bătălia pentru îndeplinirea acestui obiectiv şi noi îl vom sprijini', a adăugat arhitectul Ioan Vitoc, preşedinte al Funaţiei Carpatica, cea care a avut iniţiativa participării municipiului Cluj-Napoca la titlul de oraş cultural european. Proiectul mai este sprijinit şi de Uniunea Universităţilor Clujene.

În cazul în care oraşul Cluj-Napoca va deveni capitală culturală europeană, turismul local va creşte semnificativ, a precizat primarul Apostu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca Europa turism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close