Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pictură de 300 milioane dolari, care ar putea fi a lui Michelangelo, descoperită în spatele unei canapele

Pictură de 300 milioane dolari, care ar putea fi a lui Michelangelo, descoperită în spatele unei canapele

Pictură de 300 milioane dolari, care ar putea fi a lui Michelangelo, descoperită în spatele unei canapele
Sursa foto: Foto: Telegraph.co.uk
12 Oct 2010   •   12:42

O pictură prăfuită, descoperită în spatele unei canapele, ar putea fi un Michelangelo care valorează 300 de milioane de dolari. Dacă se confirmă, aceasta ar fi descoperirea secolului în materie de artă, susţine un expert citat de Telegraph.co.uk.

Isus şi Maria, un tablou care nu a fost terminat, se află de multă vreme în posesia familiei locotenentului american de aviaţie colonelul Martin Kober, care trăieşte în Buffalo, New York. El şi ceilalţi membri ai familiei l-au botezat "The Mike", din cauza legendei conform căreia ar fi fost pictat de artistul renascentist.

Pictura a stat pe peretele familiei Kober, însă a fost lovită de o minge de tenis în urmă cu 27 de ani. De atunci a fost împachetată şi aşezată în spatele unei canapele.

În 2003, Kober s-a hotărât să afle dacă este original sau nu, şi l-a dus la un expert italian - Antonio Forcellino. După ce l-a examinat, inclusiv cu raze infraroşii, acesta e convins că tabloul este original, un descendent al faimoasei sculpturi a lui Michelangelo, La Pieta.

Familia americană a depozitat tabloul într-un seif de bancă. Mai rămâne acum să confirme şi alţi experţi dacă este într-adevăr original.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close