Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Promenada Operei" a încântat sute de spectatori sâmbătă seară

"Promenada Operei" a încântat sute de spectatori sâmbătă seară

"Promenada Operei" a încântat sute de spectatori sâmbătă seară
Sursa foto: Foto: en.wikipedia
21 Aug 2011   •   14:47

Soliştii Operei Naţionale Bucureşti s-au mutat, azi-noapte, pe esplanada din faţa instituţiei. În încercarea de a convinge cât mai mulţi oameni că opera nu este deloc plictisitoare, artiştii au cântat în aer liber, în faţa câtorva sute de spectatori.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, evenimentul a depăşit aşteptările orgaizatorilor. Pentru a fi siguri că prind cel mai bun loc pentru a urmării spectacolul, mulţi dintre spectatori au venit de acasă cu scaunele. Alţii, mai curioşi, au urmărit artiştii direct de pe iarbă.

Din programul serii nu au lipsit vor face parte fragmente celebre din opere precum "Faust", "Bărbierul din Sevilla", dar şi lucrări muzicale îndrăgite ca "O, sole mio!" sau "Granada''.

Opera Naţională Bucureşti a preluat ideea de la instituţiile înrudite din Paris, Roma sau Viena în speranţa că va reuşi să învingă prejudecăţile publicului legate de această artă.

ONB şi-a propus să transforme 'Promenada Operei' într-o manifestare tradiţională a instituţiei. Noua stagiune a operei va fi inaugurată abia în a doua jumătate a lunii octombrie.

 


×
Subiecte în articol: Opera Nationala Bucuresti
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close