Antena 3 CNN Actualitate Cultură Record mondial: Pictură contemporană chineză, vândută cu 46,5 milioane de euro

Record mondial: Pictură contemporană chineză, vândută cu 46,5 milioane de euro

Record mondial: Pictură contemporană chineză, vândută cu 46,5 milioane de euro
Sursa foto: Foto: straitstimes.com/AFP
23 Mai 2011   •   14:03

O pictură a artistului chinez Qi Baishi a fost vândută la licitaţie, duminică, la Beijing, contra sumei de 425,5 milioane de yuani (46,5 milioane de euro), acesta fiind un record mondial pentru o operă contemporană chineză, a anunţat casa de licitaţii China Guardian, transmite AFP.

Pictura realizată în 1946, cu dimensiunile de 100 centimetri x 266 centimetri, reprezintă un şoim aşezat pe o ramură de pin.

Lucrarea ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai scumpe opere de artă vândute în China. Recordul a fost stabilit în 2009, pentru o operă de Huang Tingjian, vândută la licitaţie pentru 47,87 milioane de euro.

Qi Baishi (1864-1957) este unul dintre artiştii chinezi cei mai prolifici şi cel mai bine cotaţi din secolul al XX-lea. Operele sale prezintă frumuseţea naturii în formele ei cele mai simple - plante, insecte, peşti, păsări şi crustacee.

În anul 2010, China s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte comerţul mondial cu obiecte de artă, devansând Statele Unite şi Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: record mondial licitatie
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close