Antena 3 CNN Actualitate Cultură S-a ridicat cortina, iar secretele celei mai controversate religii ies la iveală. "Lucifer era FRATE cu Iisus"

S-a ridicat cortina, iar secretele celei mai controversate religii ies la iveală. "Lucifer era FRATE cu Iisus"

S-a ridicat cortina, iar secretele celei mai controversate religii ies la iveală. "Lucifer era FRATE cu Iisus"
de O.P.    |    31 Aug 2012   •   08:06

Sunt prezenţi şi la noi în ţară într-un număr din ce în ce mai mare, însă valul de controverse încă tronează asupra lor. Mulţi îi consideră păgâni, iar tocmai pentru a risipi neadevărurile şi preconcepţiile, un mare fost mormon american a acceptat să vorbească despre religia lor.

Multe zvonuri spun că mormonii consideră că Lucifer este fratele lui Iisus Christos, şi fiecare membru al bisericii se crede dumnezeu, însă un fost mormon a declarat: "De prea multe ori văd cum oamenii petrec timp preţios pentru a-i denigra pe cei care fac parte din biserica noastră şi vorbesc despre subiecte controversate cum ar fi poligamia, negrii şi preoţia sau interzicerea donării de sânge. Toate aceste lucruri sunt importante pentru mormoni, şi pot fi respingătoare pentru cei care nu cunosc adevărata religie, dar cu ce îi ajută? Îl vor cunoaşte mai bine pe Iisus?", declara Beth Johnson din Idaho, un fost mormon.

Iar pentru a clarifica doctrinele mormonilor, Beth a acceptat să vorbească despre ele. "Mormonii nu cred în Sfânta Treime, aşa cum o fac creştinii. Mormonii consideră că există Dumnezeu Tatăl, Iisus şi Duhul Sfânt, însă ei cred că Dumnezeu a fost tatăl biologic al lui Iisus, şi că amândoi au murit pe Pământ. În ceea ce priveşte persoana a treia a Dumnezeirii, Duhul Sfânt, mormonii îi atribuie aceleaşi funcţii ca şi creştinii".

"Mai mult, Sfinţii din Zilele de pe Urmă nu cred în păcatul originar, ci cred că toţi oamenii sunt născuţi perfecţi şi sunt incapabili de a păcătui până la vârsta de 8 ani, atunci când se realizează maturizarea spirituală a omului. Mormonii nu cred în Iad, ci cred în existenţa a trei tipuri de rai în care vor intra trei categorii de oameni: cei care nu sunt mormoni, cei care nu sunt mormoni dar duc o viaţă bună, şi cei care sunt mormoni şi sunt credincioşi practicilor şi doctrinelor bisericii", a continuat Beth.

"Totodată, pentru a fi salvat şi a ajunge în ce de-al treilea rai trebuie să fii botezat. Cine nu acceptă botezul nu va putea fi salvat. Toţi copiii care ajung la vârsta de 8 ani primesc botezul, iar cei de 12 ani au dreptul de a merge la templu. În ceea ce priveşte studiul scripturilor, aceştia consideră că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, dar Cartea lui Mormon este legea de căpătâi după care se ghidează", a conchis Johnson.





×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close