Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scurtmetrajul Colivia de Adrian Sitaru, Marele Premiu la festivalul Vila do Conde din Portugalia

Scurtmetrajul Colivia de Adrian Sitaru, Marele Premiu la festivalul Vila do Conde din Portugalia

Scurtmetrajul Colivia de Adrian Sitaru, Marele Premiu la festivalul Vila do Conde din Portugalia
Sursa foto: Foto: YouTube
13 Iul 2010   •   10:11

Succes românesc în Portugalia. Scurtmetrajul Colivia, în regia lui Adrian Sitaru, a fost distins cu Marele Premiu City of Vila do Conde al Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia, desfăşurat în perioada 3-11 iulie 2010, anunţă Institutul Cultural Român. În competiţie au mai intrat şi producţia Derby, în regia lui Paul Negoescu dar şi o selecţie de scurtmetraje româneşti recente, realizată de asociaţia ESTE?N'EST.

Aflat la cea de-a 18-a ediţie, festivalul Vila do Conde este cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa.

Anul acesta au fost proiectate aproximativ 200 de filme, de diverse genuri: animaţie, ficţiune, documentare, cinema experimental şi video muzical.

Adrian Sitaru a fost prezent cu scurtmetrajul Colivia şi la Festivalul de la Berlin, unde a primit Premiul DAAD oferit de Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ICR
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close