Antena 3 CNN Actualitate Cultură „Shaking Shakespeare“, de Lia Bugnar, la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“, din Gdansk

„Shaking Shakespeare“, de Lia Bugnar, la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“, din Gdansk

„Shaking Shakespeare“, de Lia Bugnar, la Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare“, din Gdansk
Sursa foto: Foto: aleksandrabaranska.blogspot.com
29 Iul 2011   •   13:12

„Shaking Shakespeare“, producţia Teatrului German de Stat din Timişoara, regizată de Radu Alexandru Nica, se va juca în deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare”, informează un comunicat remis redacţiei de Institutul Cultural Român din Varşovia.

Ediţia din acest an are loc în perioada 30 iulie – 7 august 2011 şi prezintă spectacole realizate în Marea Britanie, Lituania, Finlanda, Suedia, Rusia, România şi Polonia.

Festivalul se desfăşoară în fiecare an pe litoralul Mării Baltice, în Cele Trei Oraşe (Trojmiasto), complex urban format din oraşele Gdansk, Gdynia şi Sopot, important centru cultural, ştiinţific şi industrial al Poloniei.



În „Shaking Shakespeare“, dramaturgul Lia Bugnar a imaginat un colaj cu scene din piese shakespeariene (Hamlet, Cum vă place, A douăsprezecea noapte, Furtuna ş.a.), o trecere prin marile teme umane zugrăvite de scriitor, punând accent pe efectele puterii politice în viaţa individului şi societăţii.

Decorurile şi costumele spectacolului sunt realizate de Dragoş Buhagiar (care a primit şi premiul UNITER 2010 pentru acest spectacol), coregrafia de Florin Fieroiu, iar muzica este semnată de Vlaicu Golcea. Regia este semnată de Radu Alexandru Nica.

 

 

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close