Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tablou al lui Marc Chagall, vândut la Hong Kong cu 4,2 milioane de dolari

Tablou al lui Marc Chagall, vândut la Hong Kong cu 4,2 milioane de dolari

Tablou al lui Marc Chagall, vândut la Hong Kong cu 4,2 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: artknowledgenews.com
06 Oct 2010   •   12:59

Un nou record a fost stabilit pe piaţa operelor de artă occidentale, după ce un tablou ail faimosului pictor evreu Marc Chagall  a fost vândut la licitaţia bianuală organizată la Hong Kong cu 4,18 milioane de dolari, potrivit Financial Post.

"Bestiaire et Musique" a devenit astfel cea mai scumpă pictură asiatică vândută vreodată. În cadrul aceleiaşi licitaţii au mai fost expuse şi alte tablouri, bijuterii, ceasuri de colecţie şi vinuri, cu o valoare totală estimată de peste 200 de milioane de dolari.â

Suma la care a fost licitată opera de artă este destul de ridicată pentru piaţa asiatică, însă nu atinge cotele altor opere de artă vândute la Londra sau la New York. Tabloul "Bestiaire et Musique" înfăţişează o mireasă şi un lăutar dansând în cer, noaptea, înconjuraţi de artişti de circ şi de animale.

În urmă cu şase zile, una din cele mai cunoscute pictori româneşti, "Car cu boi" a lui Nicolae Grigorescu a fost vândută la o licitaţie pentru suma de 155.000 de euro, acesta reprezentând, de asemenea, recordul în cazul României la cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close