Antena 3 Actualitate Cultură Teatru de Umbre pentru... copii și adulți la Muzeul Satului, octombrie - decembrie

Teatru de Umbre pentru... copii și adulți la Muzeul Satului, octombrie - decembrie

20 Oct 2015   •   11:36
Teatru de Umbre pentru... copii și adulți la Muzeul Satului, octombrie - decembrie

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” continuă în perioada octombrie – decembrie 2015, modulul ÎNVATA SA FACI: TEATRU DE UMBRE invitând atât copiii, cât şi adulţii să se înscrie la ateliere.

Teatrul de umbre este o formă de exprimare artistică ce utilizează atât umbre, cât si păpuşi. Îşi are originea în spaţiul asiatic ( Indonezia , India , China ) şi a pătruns în Europa prin Turcia (teatru Karagöz).

Ca şi în teatrul tradiţional sunt prezente funcţia de divertisment şi cea educativa. Acţiunea petrecută în spatele unui paravan, povestită de un narator şi redată prin siluete lasă mult loc imaginaţiei şi creaţiei spectatorilor.

Teatrul de umbre este folosit ca un instrument de prezentare non-formală a oricărui tip de patrimoniu: material (obiecte) şi imaterial (poveşti, basme), pentru ca, în final, să se creeze conexiuni între obiect, datele despre obiect şi legenda acestuia, o poveste spusă prin siluete dantelate în spatele unui panou luminat, care crează mister şi poate fi reţinută mai uşor de către publicul de orice vârstă – atât copii cât şi adulţi...cu inimă de copil.

Poveştile sunt inspirate din patrimoniul material şi imaterial promovat de muzeu prin expoziţia permanentă în aer liber şi expoziţiile temporare.

Atelierele se desfăşoară în Şos. Kiseleff nr. 30, Sala V.I.Popa începând cu ora 10.00.

PROGRAM: 24 octombrie, 5, 6, 29 noiembrie și 6 decembrie 2015
ORELE: 10.00 – 12.00

ÎNSCRIERILE se fac la telefon 021 317 91 10, interior 191, de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00 şi prin email:
[email protected]
TAXA = 15 LEI / COPIL/ ATELIER
Materialele necesare sunt asigurate de muzeu.

Coordonator: Marius Luca, muzeograf

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close