Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vechi şi nou! Vezi cum arăta lenjeria intimă a femeilor în urmă cu 500 de ani

Vechi şi nou! Vezi cum arăta lenjeria intimă a femeilor în urmă cu 500 de ani

Vechi şi nou! Vezi cum arăta lenjeria intimă a femeilor în urmă cu 500 de ani
17 Iul 2012   •   14:16

V-aţi imaginat vreodată cum arăta lenjeria intimă feminină cu sute de ani în urmă? Cei mai mulţi dintre noi credeam că aceasta nu exista sau că cel mult era formată dintr-un halat sau o simplă cămaşă de noapte.

Descoperiri recente au scos la iveală că femeile purtau lenjerie în vremuri în care se credea că acest accesoriu vestimentar nu fusese încă inventat.

Piesele de îmbrăcăminte, găsite într-un seif din interiorul unui castel austriac, datează din secolul XV şi i-au şocat chiar şi pe istorici prin designul îndrăzneţ pentru acele vremuri.

În ciuda tuturor părerilor de până acum, chilotul de damă este similar cu modelul atât de polular azi, celebrul bikiny, iar cupele sutienului, fără exces de material, erau înzestrate cu bretele delicate, pentru a lăsa expus cât mai mult, trupul unei femei.

Până acum se ştia că bărbaţii medievali purtau lenjerie în forma bermudelor din zilele noastre, iar chilotul era inventat de-abia în secolul XVIII. Totodată, specialiştii plasau apariţia sutienului mult mai târziu, undeva pe la începutul anilor 1900.

Hilary Davidson, specialist istoric la Museum of London, a spus că descoperirea "rescrie total" tot ce se ştia despre istoria vestimentară. "Nimic asemănător nu a fost găsit până acum" a adăugat ea pentru dailymail.

Lenjeria de corp descoperită în castelul Lengberg din Tirolul de Est, cuprinde peste 3000 de fragmente şi obiecte scoase la lumină cu prilejul recentelor lucrări de renovare edificiului medieval.

Articolele de lenjerie au fost testate cu radiocarboant şi astfel s-a confirmat vechimea lor. Condiţiile de umiditate scăzută, oferite de interiorul castelului, au dus la conservarea atât bună, conform cercetătorilor de la Universitatea din Innsbruck.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close