Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vicepreşedintele ICR, Horia Gârbea: Mi-am dat demisia ieri

Vicepreşedintele ICR, Horia Gârbea: Mi-am dat demisia ieri

Vicepreşedintele ICR, Horia Gârbea: Mi-am dat demisia ieri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Iun 2013   •   11:54
Unul dintre cei doi vicepreşedinti ai Institutului Cultural Român (ICR), Horia Gârbea, a declarat, marţi, că şi-a depus demisia din funcţie luni, după ce comisiile pentru cultură şi politică externă din Senat au decis să solicite revocarea din funcţie a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor ICR.
 
"Am decis să îmi dau demisia din această funcţie, pentru că deja comisiile din Senat hotărâseră revocarea mea. Eu am crezut că vom fi audiaţi, dar am înţeles că acest lucru nu se mai întâmplă. Domnul Marga îşi depusese şi el demisia. Mă aşteptam la nişte acuzaţii precise, la care pot să răspund fiind audiat", a declarat Gârbea, potrivit Mediafax
 
El a mai precizat că şi-a depus demisia la Secretariatul General al Senatului, luni, în jurul orei 15.00. 
 
Anterior, luni, Horia Gârbea a declarase că nu intenţionează să îşi dea demisia, pentru că nu se simte cu nimic vinovat.
 
"Nu mă ştiu vinovat cu nimic. Noi suntem nişte individualităţi, care am făcut mai binele sau mai răul nostru. Eu mă aşteptam şi mă aştept să fiu întrebat, audiat, să ni se analizeze activitatea şi să răspundem de ea. Când am fost votaţi pentru numire, am fost votaţi individual. Când suntem votaţi pentru revocare, găsesc potrivit să fim votaţi la fel. Eu unul nu îmi dau demisia, nu mă ştiu cu nimic vinovat. Am făcut tot ce am putut mai bine şi mai departe să evalueze cine are calitatea. Eu nu îmi dau demisia din proprie iniţiativă. Dacă mă dau ei afară, să fie sănătoşi. Dar ar fi bine să îmi spună pentru ce, cu ce am greşit", a declarat Horia Gârbea.
 
Comisiile reunite pentru cultură şi politică externă din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, precum şi a vicepreşedinţilor ICR Horia Gârbea şi Vladimir Simon.
 
Preşedintele comisiei pentru cultură din Senat a declarat, luni, la finalul şedinţei, că Institutul Cultural Român nu a trimis raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară pe anul 2012 până la data prevăzută de lege. 
 
Ulterior, Andrei Marga a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, "cu solicitarea ca demisia să între în vigoare imediat".
 
Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Român pe 11 septembrie 2012, prin vot în plenul Senatului. 
 
Conducerea ICR s-a schimbat după ce, pe 2 august 2012, la câteva zile de la decizia Curţii Constituţionale de a declara drept constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/ 2012, prin care Institutul Cultural Român (ICR) trecea din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului, preşedintele de atunci al Institutului, Horia-Roman Patapievici, şi foştii vicepreşedinţi Tania Radu şi Mircea Mihăieş şi-au anunţat demisia.



 

×
Subiecte în articol: demisie ICR
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close