Antena 3 CNN Actualitate Cum a ajuns Bivolaru să primească 6.200 de euro de la statul român, după ce a fost condamnat pentru relații intime cu minore și aflat pe lista Most Wanted a Europol

Cum a ajuns Bivolaru să primească 6.200 de euro de la statul român, după ce a fost condamnat pentru relații intime cu minore și aflat pe lista Most Wanted a Europol

Cum a ajuns Bivolaru să primească 6.200 de euro de la statul român, după ce a fost condamnat pentru relații intime cu minore și aflat pe lista Most Wanted a Europol
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Oct 2018   •   12:48

În februarie 2017, CEDO a decis că România trebuie să îi plătească lui Gregorian Bivolaru daune de 1.000 de euro și cheltuieli de judecată de 5.980 de euro. Bivolaru s-a plâns că a fost eliberat abia după 10 ore de la decizia instanței de a fi pus în libertate, în aprilie 2004. El a fost atunci reținut după ce a fost prins că încerca să fugă din România, pe la Vama Nădlac, purtând o perucă.

În octombrie 2018, Bivolaru câștigă un nou proces la CEDO, de data asta pentru că judecarea dosarului său a durat 9 ani, 2 luni și 2 săptămâni, din martie 2004 până în iunie 2013. Statul român trebuie să îi plătească daune morale de 1.200 de euro și cheltuieli de judecată de 5.000 de euro.

Judecătorii CEDO arată că prima instanță la care a ajuns dosarul lui Bivolaru a judecat cauza pe o durată foarte mare de timp, scrie libertatea.ro.

Curtea observă că durata judecății la prima instanță a avut un impact decisiv asupra duratei totale a judecății la toate instanțele în acest caz, ceea ce în acest caz este nerezonabilă', potrivit instanței europene.

Judecătorii CEDO arată că dosarul a stat 5 ani si 3 săptămâni la Curtea de Apel Sibiu până la soluționare, din cauza citării viciate a martorilor și pentru că procedurile de aducere a acuzatului nu au fost îndeplinite corect.

La ICCJ, judecătorii au cerut audierea cu celeritate a lui Bivolaru, autoritățile suedeze nu au răspuns luni bune

Judecătorii europeni explică și de ce nu îi pot da dreptate lui Bivolaru când se plânge că Înalta Curte de Casație și Justiție i-ar fi încălcat drepturile la judecată.
 

×
Subiecte în articol: proces CEDO condamnare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close