Antena 3 CNN Actualitate Cum mor de COVID tineri fără nicio boală. "Pacientul nu avea simptome. La radiografie, m-am crucit: o treime din plămâni era inundată de lichid"

Cum mor de COVID tineri fără nicio boală. "Pacientul nu avea simptome. La radiografie, m-am crucit: o treime din plămâni era inundată de lichid"

Coronavirusul are mai multe feţe şi s-a văzut că nu afectează numai bătrâni care suferă şi de alte boli, aşa cum spuneau medicii la începutul epidemiei. Un caz trist este cel al unei tinere de 39 de ani, din Alba, pe care Sars CoV-2 a ucis-o.

Cum mor de COVID tineri fără nicio boală. "Pacientul nu avea simptome. La radiografie, m-am crucit: o treime din plămâni era inundată de lichid"
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    21 Iul 2020   •   12:05

Maria Constantin avea 39 de ani şi nu suferea de nicio altă boală, atunci când a ajuns în spital cu febră, tuse seacă şi piele palidă, pe 21 iunie, potrivit adevarul.ro. De trei zile, avea aceste simptome specifice infecţiei cu coronavirus.

Deşi era în spital, starea femeii s-a înrăutăţit brusc, fără ca vreo altă afecţiune să îi accentueze boala. Medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa, deşi au depus toate eforturile. Plămânii ei erau compromişi.

Medic: practic, pacienta nu mai avea suprafaţă pulmonară cu care să respire

"Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puţin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafaţă pulmonară cu care să respire. 

Manifestările acestei boli sunt neaşteptate. Aici nu prea văd o soluţie în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei, formele astea grave cam aşa se întâmplă, pacienta este relativ bine şi dintr-o dată se prăbuşeşte. Aşa s-a întâmplat şi în cazul ăsta", a declarat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgenţă Alba Iulia.

Şef în MS: Sunt bolnavi asimptomatici şi când m-am uitat pe radiografie, m-am crucit

Medicii spun că sunt şocaţi când văd radiografii pulmonare ale unor pacienţi tineri, fără alte boli şi asimptomatici, dar care au plămânii "plini de lichid". 

"Virusul se focalizează în mucoasa nazală, apoi coboară în faringe şi la ghinionişti coboară în plămâni. Vreau să vă spun că sunt pacienţi asimptomatici la care, când m-am uitat pe radiografie, m-am crucit. 

Pacientul nu avea simptome. Probabil nu a urcat repede pe nişte scări sau n-a dat la bicicletă. În momentul în care m-am uitat la radiografie, o treime din plămâni era inundată de lichid", a declarat medicul Bogdan Nica, fostul director al DSP Prahova, în prezent director în Ministerul Sănătăţii.
 

×
Subiecte în articol: Maria Constantin coronavirus Bogdan Nica
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close