Antena 3 CNN Actualitate Cum se combate criza la români: se formează trei comisii

Cum se combate criza la români: se formează trei comisii

Cum se combate criza la români: se formează trei comisii
13 Ian 2009   •   05:26

Combaterea crizei economice îşi amână debutul. Momentan, guvernul, sindicatele, patronatele şi băncile comerciale urmează a centraliza în termen de o săptămână toate propunerile de măsuri menite a ajuta la depăşirea crizei.
De centralizarea acestora se vor ocupa trei comisii speciale realizate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Economiei. Astfel, grupul de lucru pentru soluţionarea problemelor din economie a hotărât luni înfiinţarea celor trei comisii, scrie Evenimentul Zilei.
Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor, aprecia că ?dimensiunea crizei, amploarea şi modul de manifestare impun o colaborare cu toţi care au de suferit?. El a mai precizat că băncile sunt primele care pot îmbună tăţi condiţiile din piaţă prin relaxarea creditării. La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai băncii centrale, dar şi şeful Asociaţiei Române a Băncilor, Graţian Gheţea.
Potrivit sindicaliştilor prezenţi la discuţii, nu a fost abordat subiectul bugetului de stat pentru anul în curs. ?Ştim doar că nu sunt suficienţi bani şi că există un deficit bugetar de 5%?, a declarat Vasile Marica, preşedintele Alianţei ?Sed Lex?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close