Antena 3 CNN Actualitate Cum se ?întreţine? asfaltul din Bucureşti: cârpeală şi calitate proastă (FOTO)

Cum se ?întreţine? asfaltul din Bucureşti: cârpeală şi calitate proastă (FOTO)

Cum se ?întreţine? asfaltul din Bucureşti: cârpeală şi calitate proastă (FOTO)
Sursa foto: Carpeli la asfaltul din Bucuresti
20 Mai 2010   •   17:28

Infrastructura Capitalei suferă de zeci de ani boli grave la capitolul asfalt, drumuri şi trotuare. De gropi nu ne mai mirăm, iar dacă dăm cu roţile de la maşină ori cu tocul de la pantofi de bucăţi de drum asfaltate prost ni se pare deja ceva normal. Dar cât de normal şi până când vor continua involuările României, în speţă, în ceea ce priveşte drumurile. Antena3.ro a fotografiat săptămâna trecută câteva artere importante din Bucureşti, care tocmai au fost asfaltate, mai exact cârpite şi care îngreunează traficul şi poate dăuna maşinilor şi nervilor noştri.

Dacă faci o plimbare de-a lungul Căii 13 Septembrie, poţi vedea cum porţiuni din stradă sunt asfaltate parţial. Concret, pe un sens e asfaltată o parte, până la intersecţie, iar pe celălalt sens, cealaltă parte. Dar în niciun caz toate benzile de circulaţie sau toată Calea 13 Septembrie.






Lucrurile stau la fel şi pe Bulevardul Izvor, cel care duce de la intersecţia cu 13 Septembrie, în jos, către Palatul Parlamentului.









Acolo, cârpelile sunt prezente în acelaşi stil tipic românesc, din acelaşi asflat pietrificat, deloc fin şi pe care roţile maşinilor merg de zici că te zguduie.










Pe 13 Septembrie, în locul în care s-a asfaltat se află o trecere de pietoni, semnalizată prin indicator, dar nu şi prin marcajul alb de pe drum.






Acelaşi lucru nu se poate spune şi despre trecerea de pietoni de pe asfaltul proaspăt încins din faţa Casei Poporului, unde marcajele albe există deja, imediat după asfaltare






Antena3.ro a contactat Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB), pentru a afla cum stau lucrurile, dar informaţia primită de Biroul de presă este succintă şi foarte clară.






?Există o firmă privată şi care are contract încheiat cu ASB din 2005, pe o perioadă de cinci ani, prin care firma rulează un program de întreţinere a anumitor străzi. Astfel, când ei observă nereguli la străzile din program se apucă de întreţinere şi le asfaltează, dar pe bucăţi, în funcţie de cât de mari sunt probleme drumurilor respective?, explică Izabela Caragea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: asfalt strazi drumuri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close