Antena 3 CNN Actualitate Cum sunt falsificate produsele alimentare. Zahăr la sticlă în loc de suc natural de portocale şi ulei italienesc cu ingrediente din Grecia

Cum sunt falsificate produsele alimentare. Zahăr la sticlă în loc de suc natural de portocale şi ulei italienesc cu ingrediente din Grecia

Cum sunt falsificate produsele alimentare. Zahăr la sticlă în loc de suc natural de portocale şi ulei italienesc cu ingrediente din Grecia
Sursa foto: Foto: health.com
26 Ian 2013   •   22:17

Cutii de suc ce prezintă portocale apetisante, dar care oferă mai mult zahăr şi apă decât fruct sau ulei de măsline "italienesc" adus din Grecia. Sunt doar câteva dintre strategiile profitabile ale unor producători care se bazează pe faptul că mulţi clienţi nu citesc detaliile scrise cu litere mici pe etichete.

Neatenţia este însă nocivă. Şi pentru corp şi pentru buzunar. Dacă un suc natural cu mai multe E-uri costă circa 4,5 lei pentru doi litri, în cazul sucului de fructe presat, fără adaosuri, preţul depăşeşte 9 lei pe litru.

La fel se întâmplă şi în cazul uleiului de măsline. Traducerea de pe etichetă afirmă că uleiul a fost obţinut prin presarea la rece. Dar varianta originală a etichetei, în limba engleză, nu menţionează acest lucru. Aşadar, plătiţi mai mult pentru un ulei de calitate inferioară.

În plus, cele mai multe sticle afişează mărci cu rezonanaţă italienească, dar conţin de fapt uleiuri provenite din Grecia, Spania sau Portugalia.

Scandalul falsificării produselor alimentare a atins şi sortimentele româneşti. Un lanţ de magazine a fost nevoit să retragă un gem a cărui etichetă susţinea că respectă reţeta magiunului.




×
Subiecte în articol: alimente ulei de masline
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close