Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în următoarele zile

Cum va fi vremea în următoarele zile

Cum va fi vremea în următoarele zile
20 Dec 2015   •   20:49

Privită în ansamblu, în următoarele trei zile, vremea va fi surprinzător de caldă pentru această perioadă din an. De cele mai ridicate temperaturi se vor bucura mai ales cei din sud şi est, potrivit ANM.

Luni
Valorile de temperaturã vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadã a lunii decembrie în aproape toatã ţara, dar cu precãdere în regiunile sudice şi în zonele de deal şi de munte. În zonele joase din vest şi centru va fi nebulozitate joasã şi ceaţã care, pe areale restrânse, vor persista şi pe timpul zilei şi se pot asocia izolat cu burniţã. În a doua parte a nopţii în Maramureş local va ploua, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ceaţa se va semnala local dimineaţa şi noaptea, în special în zonele joase din Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2...3 grade în zonele cu ceaţã persistentã din Transilvania şi 15...16 grade în dealurile Olteniei şi ale Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.
Presiunea atmosferica va scãdea.

Marti
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã a anului îndeosebi în sudul şi în estul ţãrii, la deal şi la munte. În zonele joase din Banat, Crişana şi Transilvania, dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate joasã şi ceaţã, care doar izolat vor persista peste zi, în Maramureş vor fi înnorãri şi local ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ceaţa se va semnala pe spaţii mici, în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, cu viteze care pe creste vor depãşi 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade.
Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Miercuri
Vremea va fi în general frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã din an. Cerul va fi variabil, cu nori joşi şi ceaţã în primele ore ale zilei pe arii restrânse în nord-vest şi centru, iar noaptea cu caracter local în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, uşor mai scãzute în depresiunile intramontane.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close