Antena 3 CNN Actualitate Cursa înarmării: Tot mai mulţi români solicită un permis de port-armă

Cursa înarmării: Tot mai mulţi români solicită un permis de port-armă

Cursa înarmării: Tot mai mulţi români solicită un permis de port-armă
Sursa foto: Foto: AFP
25 Aug 2011   •   22:49

Românii au început cursa înarmării. Fiecare, la el acasă. Statisticile spun că de la an la an creşte numărul celor care solicită un permis de port-armă! 200.000 români au o armă de vânătoare sau un pistol cu bile pentru auto-apărare. Le vedem tot mai des în trafic, scoase, cu tupeu, de români tot mai nervoşi.

Iute la mânie, românul scoate pistolul de fiecare dată când apare o problemă.

Sunt peste 200.000 de români care au arme. Aproape jumătate sunt letale, majoritatea arme de vânătoare. Restul sunt arme pentru auto-apărare, în special cu bile de cauciuc. Pentru toate însă e nevoie de o autorizaţie specială de la poliţie. An de an, sunt emise peste 10.000 de permise de port-armă noi.

Arme cu glonţ pot cumpăra doar anumite categorii: poliţişti, militari sau diplomaţi. Armele pentru autoapărare sunt diponibile tuturor. Cu anumite condiţii, desigur!

Eventualii cumpărători trebuie să prezinte autorizaţia de cumpărare în cazul în care sunt la cumpărarea unei arme, sau permisul port armă dacă cumpără muniţie.

Autorizaţia o dă doar poliţia: e nevoie de un cazier curat, o taxă achitată la trezorerie şi un aviz medical!    

Cine vrea să-şi cumpere rapid, ieftin şi fără multe acte o armă, apelează la soluţia bulgărească. La sud de Dunăre, armele se vând doar cu buletinul.  La fel de uşor, poţi procura o armă din Moldova. An de an, sunt confiscate aproape 2.000 de arme fără acte. Unele, modificate pentru a le spori puterea, devin mortale.

Cea mai căutată armă de autoapărare este pistolul cu bile de cauciuc de 12 mm. Preţurile pleacă de la 500 de lei.
Pentru cei care vor să simtă o armă în mână fără să treacă pe la poliţie.

Aparent o armă puternică, periculoasă. Cât să sperii un adversar. De fapt, sunt arme airsoft, copii fidele ale armelor reale.

Indiferent de tipul armei, posesorii trebuie să ştie că acestea nu se folosesc în orice condiţii.

 

×
Subiecte în articol: romani arme permis cursa
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close