Antena 3 CNN Actualitate Cutremur de 2,3 pe scara Richter, produs în România

Cutremur de 2,3 pe scara Richter, produs în România

Cutremur de 2,3 pe scara Richter, produs în România
21 Aug 2009   •   15:53

Un nou cutremur de mică intensitate a avut loc, vineri dimineaţă, în România. Seismul a avut o magnitudine de 2,3 grade pe scara Richter şi s-a produs la aproximativ 39 de kilometri Nord-Est de Buzău şi la 17 kilometri Sud-Est de Râmnicu Sărat.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri.


Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 grade pe scara Richter din România a avut loc pe 5 august, în jurul orei 10:50. Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri şi s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. De asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşelor Brăila, Piteşti, Tulcea, Zimnicea, Focşani, Giurgiu, Galaţi şi chiar Braşov au simţit cutremurul.

În ultimele luni, România a fost zguduită de mai multe seisme de mică intensitate. Unul dintre acestea a avut loc pe 15 iulie şi a măsurat 3,2 grade pe scara Richter.

Cel mai recent cutremur din Vrancea s-a produs pe 27 mai şi avut 4,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi în Capitală.

Pe 12 mai, un alt cutremur de 4,2 grade s-a produs în zona Vrancea, la aproximativ 55 de kilometri de Buzău.

Cel mai puternic cutremur a avut loc, însă, la sfârşitul lunii aprilie. Seismul a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter şi a fost resimţit şi în Republica Moldova şi Bulgaria.

În niciunul dintre acestea nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: cutremur România seism
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close