A fost cutremur în zona seismică Vrancea. Anunțul făcut de INFP

de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   08:45
A fost cutremur în zona seismică Vrancea. Anunțul făcut de INFP Agerpres

Cutremur de 3,3 în zona seismică Vrancea.

În ziua de 09 ianuarie, la ora 03:00:48 s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur cu magnitudinea 3,3.

Potrivit INFP, seismul a avut loc la adâncimea de 145km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brasov, 82km NE de Ploiesti, 110km S de Bacau, 126km V de Galati, 126km V de Braila, 135km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 180km E de Sibiu, 192km SV de Iasi, 200km N de Ruse.

Cutremur devastator. Anunțul despre marele cutremur

Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur puternic se poate produce oricând în România.

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a afirmat că cel puțin până în 2040 ar trebui să stăm liniștiți în privința unui seism puternic în România.

Profesorul Mircea Radulian: Din păcate, un cutremur puternic poate să se producă oricând în România

”Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian.

Citiți și: Mircea Radulian: Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare în România. Anul acesta, activitatea seismică a fost slabă

Parteneri
x close