Antena 3 CNN Actualitate Daily Income. Ce ar însemna pentru România semnarea acordului de la Minsk

Daily Income. Ce ar însemna pentru România semnarea acordului de la Minsk

Daily Income. Ce ar însemna pentru România semnarea acordului de la Minsk
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    12 Feb 2015   •   11:42

Analiştii politici atrag atenţia că, în cazul în care se va semna un acord la Minsk, implicaţiile pentru România sunt foarte importante, inclusiv în ce priveşte lupta anticorupţie şi apărarea, iar unele voci sunt sceptice cu privire la faptul că, în final, va exista o semnătură, deşi în acest moment s-ar fi ajuns la un acord.

 
"Pentru România, implicaţiile sunt foarte importante, de la lupta anticorupţie până la tot restul, la relaţiile internaţionale pe care le avem, plus că va trebui să ne întărim armata  - vom cheltui mai mult pentru apărarea spaţiului aerian, iar scutul antiapărare de la Deveselu va trebui să-l dezvoltăm. De asemenea, va trebui să fim un pic mai responsabili în ceea ce înseamnă dialogul politic intern", a comentat analistul politic şi economic, Răzvan Orăşanu, joi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
În cazul în care se va semna un acord privind soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, Orăşanu este de părere că "ce se petrece în Lugansk şi Doneţk, în Ucraina va deveni în un nou soi de conflict îngheţat, deci nu se termină pur şi simplu, ci va fi un conflict mut, de tipul celui de la graniţa cu Georgia, o zonă de pericol în continuare, dar focarul de război se închide".
 
Totuşi, liberalul Răzvan Orăşanu nu le acordă mare încredere ruşilor că vor semna pactul.
 
"Să vedem dacă se va semna acest acord, că ruşii sunt faimoşi la a schimba virgulele până în ultima clipă când fac negocieri internaţionale", a adăugat analistul Răzvan Orăşanu.

Liderii Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei ar fi ajuns la un acord, în urma tratativelor de la Minsk, anunţă CNN.
 
Oficialii ar putea semna un document în zece puncte ce ar urma să conţină condiţii privind retragerea armamentului greu, stabilirea unei zone demilitarizate şi statutul zonelor din estul Ucrainei. 
 
De asemenea, se discută despre un acord privind încetarea focului începând cu 14 februarie.

Conflictul separatist din estul Ucrainei
, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 5.350 de morţi.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close