Antena 3 CNN Actualitate Daily Income: Cu cât cresc salariile şi pensiile

Daily Income: Cu cât cresc salariile şi pensiile

Daily Income: Cu cât cresc salariile şi pensiile
19 Mai 2014   •   10:30

Guvernul a anunţat că se va ţine de programul de majorare a pensiilor şi salariilor, începând cu 1 ianuarie 2015. Întrebarea la care trebuie să găsească acum răspunsul corect este de unde vor veni banii pentru a susţine măsurile, fără a tăia de la investiţii.

"Anul viitor, o medie de 4,5%, pentru toată lumea. Însă, asta înseamnă 4,5% şi pentru cine are pensia mică, şi pentru cine are pensia mare. Or, ideea este că mai mult trebuie să dai la cei cu pensia mică, tot încercăm acest lucru", a arătat Ponta.

Întrebat cum poate fi efectuată o astfel de operaţiune, premierul a arătat că prin Parlament.

"Prin Parlament. Prin Parlament putem să schimbăm legea în aşa fel încât să putem să facem un tip de indexare", a arătat Ponta.
Intenţii există, dar e nevoie şi de bani, iar pentru asta Guvernul trebuie să-i adune la buget.

"Trebuie să ne gândim şi pe termen lung, că la noi colectarea e destul de scăzută, relativ cu Produsul Intern Brut. De zeci de ani suntem în jurul a 30 şi ceva la sută, indiferent dacă discutăm de creştere economică sau recesiune", a declarat noul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu.

Până acum, mai spune ministrul Finanţelor, colectarea merge bine, încasările din primele luni ale anului depăsind nivelul din aceeasi perioadă a lui 2013.

Ioana Petrescu mizează pe conformarea voluntară a cetătenilor si speră să rezolve cât mai repede problemele organizatorice dintre contribuabili si Fisc. Numai asa, spune ministrul, oamenii îsi vor plăti la timp obligatiile către stat, iar statul va avea bani pentru mărirea pensiilor si a salariilor.

×
Subiecte în articol: Daily Income salarii pensii
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close