Antena 3 Actualitate Dan Barna s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și i-a cerut ajutorul pentru campania de vaccinare: ”Am discutat despre un nou ghid care să fie transmis de biserică”

Dan Barna s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și i-a cerut ajutorul pentru campania de vaccinare: ”Am discutat despre un nou ghid care să fie transmis de biserică”

de Adelina Miron    |    02 Aug 2021   •   13:45
Dan Barna s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și i-a cerut ajutorul pentru campania de vaccinare: ”Am discutat despre un nou ghid care să fie transmis de biserică”
Sursa foto: Antena 3

Vicepremierul Dan Barna a oferit primele declarații după întâlnirea de astăzi cu Patriarhul Daniel în cadrul căreia au discutat despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare.

Dan Barna a spus că în urma discuției există perspectiva elaborării unui ghid de informare, care să fie transmis de BOR.

”M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă și moderă referitoare la toate acele fake news-uri pe care le vedem legate de cipuri în vaccin. Este unul dintre cei care susține informarea și educarea oamenilor cu informații corecte. A fost o discuție pe acest ghid, legat de faptul că biserica a transmis deja în prima parte a anului acel ghid prin care oamenii erau încurajați să se adreseze medicilor de famili și în perspectiva acestui val patru chiar am discutat despre perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii.”

Acesta s-a declarat optimist în urma întâlnirii și a precizat că își dorește implicarea cât mai multor voci importante în promovarea campaniei de vaccinare.

”Sunt un om optimist. Discuția de astăzi trebuie înțeleasă în această cheie că îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în această campanie.”, a declarat Dan Barna.

Întrebat cum comentează declarația lui Florin Cîțu potrivit căreia demersul său de a-l invita pe Patriarh la o discuție este întârziat, Dan Barna a spus că în contextul epidemiologic nu este niciodată prea târziu.

”Într-o perioadă de pandemie în care lucrurile sunt cu sus și jos, nu există  un prea târziu decât după ce scăpăm de pandemie. Orice demers pe care îl realizăm contribuie ca șansa de a avea un impact mai mic al pandemiei să crească.”

Totodată, întrebat dacă este luată în calcul ipoteza ca angajatorii să impună angajaților să se vaccineze, așa cum se întâmplă în Statele Unite, Dan Barna nu a oferit un răspund direct, însă a precizat că trebuie luate măsuri de prevenție pentru ca situația epidemiologică din România să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în alte țări.

”Tocmai pentru a nu ajunge în situațiile altor țări în care sunt necesare măsuri de prevenție mai dure, e important să mergem să ne vaccinăm. Dacă reușim să creștem cifra de persoane vaccinate, avem șansa să trecem mai ușor peste  acest val patru pentru că cifrele nu mint. Sunt reci și foarte precise.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close