Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu e ŞOCAT. Ce a ieşit la iveală despre cazierul său. Vezi reacţia lui Victor Ponta

Dan Diaconescu e ŞOCAT. Ce a ieşit la iveală despre cazierul său. Vezi reacţia lui Victor Ponta

Dan Diaconescu e ŞOCAT. Ce a ieşit la iveală despre cazierul său. Vezi reacţia lui Victor Ponta
de O.P.    |    24 Sep 2012   •   12:47
Dan Diaconescu a declarat la ieşirea de la Ministerul Economiei că: "E un şoc pentru noi. E o batjocură de contract". Liderul PP-DD a spus că oamenii săi rămân să studieze contactul la ministerul Economiei. "Noi speram să semnăm acum şi să plătim. Contractul lor era cu puncte puncte şi lipsesc anexe. Sper să fie traşi la răspundere guvernanţii"

REACTIA PREMIERULUI

UPDATE:
Comentând acuzaţiile care i-au fost aduse, Adriean Videanu a declarat că PDL cere demisia Guvernului. Preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti l-a atacat la rândul lui pe premierul Ponta spunând că acesta este "mitoman naţional". Videanu a respins acuzaţiile privind existenţa unei înţelegeri între el şi Dan Diaconescu privind Oltchim.

UPDATEŞeful Guvernului, Victor Ponta, a făcut mai multe acuzaţii grave privind situaţia de la Oltchim. Ponta a declarat că "Diaconescu s-a înţeles cu Videanu pentru privatizarea Oltchim".

UPDATE: 12:32
: "După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim", a spus Ponta.




La rândul său, şeful Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat că este pregătit ca semnarea contractului să aibă loc luni.



UPDATE 10:00: Diaconescu şi Vulpescu aveau vineri, după licitaţie, opinii diferite privind momentul semnării contractului. Astfel, şeful OPSPI îi comunicase lui Diaconescu că speră să semeneze luni contractul, dar câştigătorul licitaţiei spunea că trebuie să studieze acordul, fără să ofere un termen concret pentru semnare.
  
Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Reprezentanţii lui Dan Diaconescu spun însă că e puţin probabil ca actele să se semneze atât de repede. Premierul Victor Ponta a declarat că ar fi dorit un investitor din Rusia la Oltchim şi că este rezervat în privinţa rezultatului licitaţiei în urma căreia Dan Diaconescu şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni.



Dacă oferta lui Dan Diaconescu nu este reală, acesta poate raspunde penal.

Tot astăzi, Dan Diaconescu se va prezenta la Judecătoria sectorului 1, în calitate de inculpat. Diaconescu este judecat într-un dosar de şantaj deschis acum 2 ani.



Din acest dosar fac parte Doru Pârv şi Ghezea Mitruş, care împreună cu patronul OTV sunt acuzaţi de şantajarea unor persoane, de la care ar fi cerut importante sume de bani pentru a nu difuza reportaje TV compromiţătoare cu ele. Dan Diaconescu a fost arestat preventiv în 23 iunie 2010 iar după trei zile a fost eliberat.

Patronul postului OTV a primit însă interdicţia de a părăsi ţara.




×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close