Un prim motiv face trimitere la articolul publicat de judecătoarea Camelia Bogdan despre dosarul Telepatia înainte ca motivarea în acest caz să fie făcută publică. Articolul nu a făcut altceva decât să pună presiune asupra magistraţilor care urmează să soluţioneze contestaţia în anulare.
"Prin publicarea acestui material, a întreprins o acţiune de imixtiune fără precedent în activitatea judecătorilor care urmează să soluţioneze contestaţia în anulare pe cae am formulat-o", se arată în cererea de strămutare.
Cererea lui Dan Voiculescu se bazează pe suspiciunea că imparţialitatea judecătorilor din cadrul Curţi de Apel Bucureşti ar putea fi afectată.
"Apreciez că la nivelul Curţii de Apel Bucureşti s-a creat o ambianţă nefavorabilă înfăptuirii justiţiei, având în vedere şi mediatizarea intensă a subiectului", se arată în motivarea cererii.
Dan Voiculescu aminteşte de arestarea judecătorului Stan Mustaţă, chiar înainte de a intra în sală pentru a judeca dosarul Telepatia. Stenogramele DNA demonstrează presiunile la care au fost supuşi judecătorii din cadrul Curţii de Apel cu privire la soluţionarea acestui dosar. Celălalt membru al completului învestit să soluţioneze cauza, Florică Duţă, s-a pensionat.
Numirea directă a membrilor completului care au soluţionat apelul este cel de-al treilea motiv pentru care Dan Voiculescu cere strămutarea dosarului. Prin această numire a judecătorlor Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea s-a încălcat principiul repartizării aleatorii.
În plus, se arată în cerere, procurorul şef al DNA Codruţa Kovesi, a pus, prin declaraţiile sale, presiune asupra judecătorilor de la Curtea de Apel şi a cerut accelerarea dosarului, fără să poată justifica juridic acest lucru. Kovesi nu a răspuns întrebării publice a lui Dan Voiculescu privind felul în care a calculat termenul de prescripţie şi nici cererii oficiale
Cererea lui Dan Voiculescu este susţinută de principiile elementare ale drepturilor omului.