Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, îndemn la calm și bunătate

Dan Voiculescu, îndemn la calm și bunătate

Dan Voiculescu, îndemn la calm și bunătate
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
22 Dec 2017   •   08:47

Profesorul Dan Voiculescu transmite un mesaj românilor în această perioadă în care fiecare dintre noi îşi îndreaptă atenţia spre bilanţul anului.

Dan Voiculescu a scris pe blogul personal că, pentru societatea românească, anul 2017 a fost un an rău, în care românii au ajuns să se duşmănească mai mult ca niciodată. Profesorul Voiculescu vorbeşte despre cultivarea cu bună ştiinţă a răutăţii în ultima perioadă şi îndeamnă poporul român să-şi îndrepte atenţia spre calm, bunătate şi prietenie.

Profesorul Dan Voiculescu transmite că la ora bilanţului, când toţi se gândesc ce au făcut bine sau rău, românii par să fi pierdut legătura invizibilă și profundă dintre ei. Totul, după o perioadă de 10 ani de ură si dezbinare.

Pentru societatea românească, 2017 a fost un an rău. Un an în care noi, românii am ajuns să se dușmănim mai mult ca niciodată. Tinerii au ajuns să îi demonizeze pe vârstnici, corporatiștii să-i disprețuiască pe angajații la stat, cei avuți să-i învinovățească pe cei care au nevoie de ajutor. Problemele uriașe și reale ale societății românești au dispărut practic de pe agenda publică.

Dan Voiculescu afirmă ca lucrurile au mers din rău în mai rău şi astfel am ajuns să asistăm la episoade şocante care ilustează ruptura din societate.

Personal, am fost șocat să văd cum un cetățean a fost brutalizat în plină stradă pentru că nu vroia să participe la o manifestație. Apoi am fost revoltat să văd că există în societatea românească persoane care nu doar că au justificat actul de brutalitate, dar l-au și propus ca model. S-a ajuns la glorificarea unui comportament abject, la cultivarea cu bună știință a răutății, la îndemnuri explicite la violență și răzbunare.

Dan Voiculescu aminteşte adevărate valori spre care ar trebui să privim în viitor - FAMILIA, alaturi de care trebui sa petrecem mai mult timp- şi vorbeste totodată despre atributele care ar trebui să ne caracterizeze în noul an ce vine- generozitatea si curajul.

Cred că, măcar acum, de Sărbători, ar trebui să ne calmăm și să ieșim din dezbinare, să înțelegem că nu putem conviețui fără toleranță, bunătate, prietenie. Să ieșim din logica lui „împotrivă" și să încercăm să fim „pentru". Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze această țară minunată!”, transmite Dan Voiculescu în încheierea mesajului.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close