Antena 3 CNN Actualitate Dana Grecu: În România, un preşedinte dă din colţ în colţ ca să muşamalizeze o afacere controversată. În Germania, un preşedinte este faţă în faţă cu procurorii

Dana Grecu: În România, un preşedinte dă din colţ în colţ ca să muşamalizeze o afacere controversată. În Germania, un preşedinte este faţă în faţă cu procurorii

Dana Grecu: În România, un preşedinte dă din colţ în colţ ca să muşamalizeze o afacere controversată. În Germania, un preşedinte este faţă în faţă cu procurorii
14 Noi 2013   •   22:23

Dana Grecu a arătat, în ediţia de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", că scandalul de care se leagă cea mai recentă afacere a familiei Băsescu este comparabil cu scandalul care a dus la demisia fostului preşedinte german, Christian Wulff, acuzat de trafic de influenţă.

"Amândoi sunt preşedinţi. Mă rog, unul nu mai este pentru că i s-a înâmplat un neîntâmplat. A trebuit să îşi dea demisia pentru că s-a aflat şi a încercat să muşamalizeze, şi s-a aflat şi acest lucru, că a încercat să muşamalizeze o afacere total necurată, nu din vremea când era preşedinte, ci puţin înainte de a fi ales preşedinte. O învârteală cu nişte bani pe care nu îi putea justifica", a spus Dana Grecu la Sinteza Zilei.

"S-a făcut o vâlvă foarte mare şi a ajuns lumea din acea ţară europeană, în care e democraţie şi se respectă legea, să ceară demisia preşedintelui, (...) care şi-a dat demsia şi a plecat să se judece", a mai spus Dana Grecu.

"Ce să vezi, ce coincidenţă, în România, un preşedinte dă din colţ în colţ ca să muşamalizeze o afacere controversată. În Germania, stat european, un preşedinte este faţă în faţă cu procurorii", a concluzionat Dana Grecu, realizatoarea emisiunii "La ordinea zilei".

Procesul în cazul fostului preşedinte german Christian Wulff, acuzat de trafic de influenţă, a fost deschis joi la Hanovra (est), fiind prima dată când un fost şef de stat din Germania este chemat în faţa justiţiei.

×
Subiecte în articol: Dana Grecu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close