Antena 3 CNN Actualitate De ce îşi cumpără haine de la second-hand unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

De ce îşi cumpără haine de la second-hand unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

De ce îşi cumpără haine de la second-hand unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume
Sursa foto: dailyscandinavian.com
18 Dec 2017   •   10:43

Ingvar Kamprad este fondatorul retailerului suedez de mobilă IKEA şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, având o avere estimată la 65 de miliarde de dolari.

În pofida faptului că este una dintre cele mai bogate persoane din lume, Kamprad este caracterizat drept foarte econom, scrie businessmagazin.ro.

Potrivit unui interviu acordat unei televiziuni olandeze, Kamprad conduce un Volvo din 1993, zboară doar la clasa economică şi îşi încurajează angajaţii să scrie pe ambele foi ale unei file de hârtie, reciclează plicuri de ceai şi colectează pacheţelele cu sare şi piper oferite la unele restaurante

Kamprad şi-a explicat principiile în cartea „Testamentul unui distribuitor de mobilă„, în care scria: „Nu avem nevoie de maşini opulente, titluri impresionante, uniforme sau alte simboluri care să exprime statutul. Ne bazăm pe propria putere şi voinţă„. Totuşi, el rămâne unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, clasat pe locul cinci în indexul milionarilor realizat de Bloomberg. Deţine o  vilă în Elveţia, o proprietate în Suedia şi o vie în Provence, Franţa. În plus, a condus un Porsche timp de mai mulţi ani. În iunie 2013, la 87 de ani, a demisionat din consiliul director al IKEA Holding SA.

 

×
Subiecte în articol: ikea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close