Antena 3 CNN Actualitate "De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit?" | Strigătul de durere al Alinei, femeia care şi-a pierdut copilul şi soţul în apele Mureșului

"De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit?" | Strigătul de durere al Alinei, femeia care şi-a pierdut copilul şi soţul în apele Mureșului

Alina Luca, tânăra mamă care a fost salvată din apele râului Mureș după ce barca s-a scufundat, își strigă acum durerea după ce şi-a pierdut copilul. 

"De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit?" | Strigătul de durere al Alinei, femeia care şi-a pierdut copilul şi soţul în apele Mureșului
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Mai 2023   •   12:38

Copilul femeii s-a înecat, iar soțul nu a fost încă găsit. Alina și-a văzut propria moarte cu ochii, s-a zbătut să-și salveze copilul și s-a rugat ca soțul ei Eduard Iulian Buzura și ceilalți să fie găsiți în viață. 

Alina din Semlac, județul Arad, și-a găsit puterea să vorbească după ore de așteptare și lacrimi de durere.  

"De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva... nu voi putea trăi niciodată fără ei doi.... ai mai lăsat și un copil fără tată, de ce mă pui în halul ăsta la încercare...

Trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi. Vă voi iubi mereu", este mesajul tinerei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poezie, despre răsturnarea bărcii de la Periam Port

În apele Mureșului încă se caută și cumnatul femeii și copiii, iar cu fiecare oră care a trecut de la tragicul eveniment, speranțele au scăzut că cei din apă mai sunt în viață.

S-a scris chiar și o poezie despre răsturnarea bărcii de la Periam Port:

Ceasul rău aici se-așterne,

La o margine de sat,

În dreptul unei terase,

O barcă s-a răsturnat.

Cântec, joc, lume voioasă,

De îndată s-au oprit,

Când din apa rece, seara,

Țipetele au pornit.

Tragic pentru cei de-aici,

Ce priveau cu disperare,

Cum neputincioși fiind,

Pan' la ultima suflare.

Mureș cu ape învolburate,

Ce străbați câmpii și lunci,

Te-ai gândit c-aici la Periam,

Barca tu să o scufunzi.

Milă nu ți-a fost puțin,

Ca să curmi viață de prunc,

Și alte patru persoane,

Tu să le iei în adânc.

Mureș, ce putere ai?

Să răpești sute de vieți,

Fără să dai socoteală,

Că odată ai să seci.

Mureș apă curgătoare,

Strigă suflete din tine,

Că-ntr-o seară-așa frumoasă,

Ai distrus tu o familie.

Mulți pe marginea ta, Mureș,

Stau privind mai îngroziți,

Poate din a tale ape,

Ies cumva cei dispăruți.

(B.A.F. - 01.05.2023).

Din cei 12 oameni care se aflau pe barcă, un copil a murit, iar alte patru persoane (doi copii și doi adulți) sunt de negăsit.

Două sonare și un elicopter intervin în sprijinul autorităților, pentru căutarea victimelor accidentului de pe râul Mureș, de la Periam Port.

Patru persoane sunt date dispărute, după ce o barcă s-a răsturnat, duminică seara, pe râul Mureș.

Pentru intensificarea căutărilor, ISU Timiș intervine cu două sonare, dar și cu un elicopter SMURD Arad, au transmis autoritățile.

Potrivit polițiștilor din Arad, duminică seara, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș, Periam Port- județul Timiș, spre malul drept, județul Arad, în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune se aflau 11 persoane, cinci adulți și șase copii, însă, la aproximativ trei metri de mal, barca s-a scufundat, au stabilit anchetatorii.

Sunt căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, și doi copii din Nădlac.

În urma incidentului, un copil de aproape patru ani, din Semlac, a murit.

"Bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a anunțat Poliția Arad.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările se fac într-un dosar penal de ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: barca mures Alina Luca
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close