Antena 3 Actualitate De marți, vremea se răcește brusc! Temperaturile scad și cu zece grade

De marți, vremea se răcește brusc! Temperaturile scad și cu zece grade

de S.T.    |    06 Mai 2019   •   18:46
De marți, vremea se răcește brusc! Temperaturile scad și cu zece grade
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 şi 16 grade, iar cele minime se vor încadra între 1 şi 9 grade. 

Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi în cursul zilei în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumãtatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 30...40 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite izolat de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse.

În zonele montane, iar trecãtor şi în Transilvania şi Subcarpaţii Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu rafale cuprinse în general între 55 şi 65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depãşi 70...80 km/h, spulberând zãpada.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 8 mai

Vremea se va menţine rece, deşi faţã de ziua anterioarã valorile termice vor marca o uşoarã creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii slabe, mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, iar în timpul zilei şi în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 1 şi 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumã.
 

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 9 mai

Vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior, însã valorile termice diurne vor fi în continuare uşor mai scãzute decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi averse mai ales dupã-amiaza şi noaptea în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe suprafeţe mici în rest. Izolat se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, cu precãdere în zona înaltã, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 21 de grade, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 12 grade.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close