Antena 3 CNN Actualitate Decizia privind cererea Elenei Udrea de suspendare a executării pedepsei în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecători

Decizia privind cererea Elenei Udrea de suspendare a executării pedepsei în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecători

Judecătorii de la ÎCCJ au amânat din nou, până pe 20 iunie, decizia în cazul cererii Elenei Udrea privind suspendarea executării pedepsei de 6 ani de închisoare din dosarul ”Gala Bute”.

Decizia privind cererea Elenei Udrea de suspendare a executării pedepsei în dosarul ”Gala Bute”, amânată de judecători
Sursa foto: Antena 3
de Corina Matlinschi    |    23 Mai 2022   •   14:18

Judecătorii nu s-au clarificat încă cu privire la procedura de citare a Elenei Udrea în Bulgaria. Au primit mai multe documente de la autoritățile din Bulgaria cu privire la faptul că ea nu dorește să fie audiată în cererea privind suspendarea executării pedepsei, însă vrea să fie audiată pe fond la recursul în casație.

Anterior, reprezentanții celor două părți, atât cei ai Elenei Udrea, cât și procurorul de sedință al DNA, au susținut că procesul poate continua în acest fel, însă judecătorii români au decis contrariul.

Aceștia vor să refacă ordinul european de anchetă pentru a o întreba pe Elena Udrea când vrea să participe la recursul în casație.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 iunie, ora 13.00.

Elena Udrea a transmis prin avocați că vrea să participe în persoană la acest proces, ci nu prin videoconferință.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a precizat că fostul demnitar refuză să participe prin videoconferință prentru că la închisoarea din Blagoevgrad, Bulgaria, unde se află în arest, nu există acest sistem, iar Udrea ar trebui să fie dusă la o altă judecătorie și transferată temporar într-un alt centru de deținere, ceea ce ea refuză să facă.
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close