Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc, despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex:"Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii”

Papa Francisc, despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex:"Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii”

Papa Francisc a făcut precizări despre parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex în documentarul "Francesco” lungmetraj care a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma.

Papa Francisc, despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex:"Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    21 Oct 2020   •   22:00

Documentarul "Francesco" a fost filmat cu Papa Francisc, în plină pandemie şi cuprinde cronologia muncii Suveranului Pontif, care îşi exprimă opiniile cu privire la diferite probleme sociale actuale de impact: COVID-19, problemele "celor care se află la periferiile existenţiale" - migranţi, refugiaţi, săraci, dar şi problemele cu care se confruntă comunitatea LGBT, respectiv drepturile femeilor în societate şi abuzul sexual în Biserică.

Declaraţia sa referitoare la parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, vine în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului în această privință.

„Persoanele gay au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în documentarul „Francesco”.

Suveranul Pontif suştine şi implementarea unei legi prin care parteneriatele civile din comunităţile LGBT să fie protejate.

„Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”, mai spune Papa Francisc în documentar.

Citeşte şi: Papa Francisc, declarații uimitoare despre plăcerea umană: "Plăcerea sexuală vine.."

×
Subiecte în articol: Papa Francisc LGBT
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close