Antena 3 CNN Actualitate Declaraţiile şocante ale arădeanului terorist: "Numele meu nu vă spune nimic?! Vreau să fac o BOMBĂ"

Declaraţiile şocante ale arădeanului terorist: "Numele meu nu vă spune nimic?! Vreau să fac o BOMBĂ"

Declaraţiile şocante ale arădeanului terorist: "Numele meu nu vă spune nimic?! Vreau să fac o BOMBĂ"
de O.P.    |    24 Dec 2013   •   08:47

Inginerul chimist, care l-a ajutat pe tânărul din Arad să facă bombe, a fost audiat de procurori. Bărbatul a venit din Germania pentru a da explicaţii în acest caz.

Potrivit rechizitoriului, ardeleanul făcea bombe de placere. A ajuns în atenţia anchetatorilor, căutând substanţe inflamabile din care să fabrice bombe puternice.

Remus Văscuţ le-a atras atenţia anchetatorilor încă din luna iulie, când cerea pe internet informaţii despre eter de petrol, o substanţă foarte inflamabilă şi toxică. Tânărul a primit informaţiile cerute şi a precizat şi pentru ce îi trebuie.

"(...) numele meu nu spune multe? Adică vreau să fac o bombă!"

În alte postări pe acelaşi subiect, Remus Văscuţ a demonstrat că ştie foarte multe despre fabricarea dispozitivelor explozive.

"(...) prefer Petrolether pentru că arde frumos. Dacă vreţi să faceţi ceva similar unui molotv ( şi dacă este zăpadă afară) puteţi folosi Petrolether pe un bulgăre. Este efect similar ca şi al unui molotov cocktail, doar că mai silenţios, fără amprente, mai ieftin!"

Într-o altă discuţie purtată pe internet, tânărul reţinut acum pentru terorism, se laudă ca are experienţă paramilitară, pe care a dobândit-o de pe internet şi de la prieteni piromani.

Cu altă ocazie, tânărul a povestit că la Revelionul din 2013, a confecţionat un dispozitiv exploziv, pe care l-a amplasat în cupa unui excavator din centrul localităţii Gioroc şi a testat-o în prezenţa mai multor persoane.

"Ne-am dus în centru mă, acolo am tunat. O fost o fadromă, în cupa de fadromă le-am băgat... toţi s-or uitat acolo, că ce tună aşa. Îţi dai seama ce s-o auzit? (...) bă, da s-o simţit şoc, mă aşa în picioare….bă plin o fost centru atunci. Aşa o fluierat, pfu, cum o zburat (...) mai am una. De anul trecut….îi pusă în aia, lada aia de la pat!"

Din verificarea unor postări pe site-uri, anchetatorii au aflat că Remus Văscuţ a comandat acid azotic, acid sulfuric şi fitil pirotehnic, ingrediente necesare confecţionării dispozitivului exploziv.

×
Subiecte în articol: terorism terorist bomba
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close