Antena 3 CNN Actualitate Denisa, fetița căreia medicii i-au dat două săptămâni de trăit, are o nouă șansă la o viață normală

Denisa, fetița căreia medicii i-au dat două săptămâni de trăit, are o nouă șansă la o viață normală

Denisa, o fetiță de 9 ani, suferă de epilepsie şi tetrapareză spastică. Până de curând, stătea nemişcată, ca un bibelou, spune mama. Dar, intervenția echipei mobile de specialişti a adus progresul. Acum, copilul dă din mâini şi din picioare, se cere în braţe şi... zâmbeşte.

Denisa, fetița căreia medicii i-au dat două săptămâni de trăit, are o nouă șansă la o viață normală
de Evghenia Kironaki    |    07 Oct 2020   •   21:15

Dar, pentru rezultate mai vizibile, are nevoie de mai multe şedințe de kinetoterapie şi de acces la cele mai avansate servicii medicale. O puteți ajuta pe Denisa şi pe alți copii ca ea prin intermediul campaniei UNICEF "Servicii comunitare pentru copii".

Denisa este al 9-lea copil în familia Lăcrămioarei. În primele luni de viaţă a fost diagnosticată cu epilepsie. La 4 ani, copila a făcut o convulsie atât de puternică, încât a intrat în comă și a fost dusă la spital, de urgență.

Acolo, în salon, mama a ațipit lângă ea, cu capul pe chiuvetă, și a visat-o, așa cum o știa: alergând, cu părul în vânt. Dar, când s-a trezit, a început coșmarul.

Din fericire, iat-o pe Denisa, acum, în vârstă de 9 ani. Din păcate, după acel episod, micuţa nu a mai putut merge niciodată. Iar mama încă o mai vede în somn, așa cum speră că va fi într-o bună zi.

"Câteodată visez că chiar acum, săptămâna trecută, mi s-a părut… Măi, zic, s-a dat fata jos din pat sau mi s-a părut mie? Și m-am trezit brusc, că mi se părea că s-a ridicat și mergea", a povestit Lăcrămioara, mama Denisei.

Ca să semene cât de puțin cu Denisa din vis, nu trece o zi fără să-i aranjeze părul. Îi e greu să se împace cu gândul că, pe lângă epilepsie, fata ei a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică... boala care, practic, a imobilizat-o. Dar grija și dragostea de mamă plus efortul echipei comunitare locale înseamnă progres. Și, într-adevăr, de când a început terapia, Denisa e un alt copil.

Denisa este unul dintre cei 70 000 de copii cu dizabilități care trăiesc în România.

Progresele  Denisei şi ale altor copii ca ea depind de accesul la echipamente, tratamente şi servicii medicale.  Prin proiectul UNICEF „Servicii Comunitare pentru Copii”, echipele comunitare, formate dintr-un asistent social, asistent medical comunitar şi consilier şcolar, oferă copiilor din familii vulnerabile accesul la servicii medicale, sociale şi şcolare.

Trimite acum un SMS gratuit cu textul COPIL la 8844 şi donează 2 euro în fiecare lună. Ajută-i pe Denisa şi pe alţi copii ca ea să aibă acces la serviciile de care au nevoie. Îţi mulţumim!

×
Subiecte în articol: UNICEF
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close