x close

Patru clienţi la o masă, meniurile nu se transferă! Ce reguli trebuie respectate la terasă de la 1 iunie

de S.T.    |    30 Mai 2020   •   15:59
Patru clienţi la o masă, meniurile nu se transferă! Ce reguli trebuie respectate la terasă de la 1 iunie Hepta

Normele pentru redeschiderea teraselor: maximum patru clienţi la o masă; meniurile nu se transferă!

Normele care trebuie respectate în momentul în care începe marea relaxare au fost publicate în Monitorul Oficial.

Accesul clienților cu probleme respiratorii nu va fi permis la terasă, iar la o masă vor putea sta maximum patru persoane dacă nu sunt membri ai aceleiași familii.

În plus, fiecare masă va fi dezinfectată după plecarea clienților.

Alte măsuri privesc verificarea stocurilor de alimente, eliminarea celor care ar putea produce toxiinfecții alimentare și instruirea personalului lucrător privind regulile generale de igienă necesare obținerii de produse alimentare sigure, precum și cele suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV 2.

Primul set de reguli pentru redeschiderea teraselor

Cerințele care vizează asigurarea protecției clienților/consumatorilor sunt cele legate de: triajul observațional al acestora, realizarea adecvată a dezinfectării meselor dupa plecarea clienților, a dezinfectării tuturor spațiilor/ suprafețelor unde au acces clienții, a ustensilor folosite în timpul servirii meselor, asigurarea cu dispozitive necesare dezinfectării mâinilor clienților, informarea adecvată a clienților, precum și asigurarea distanțării fizice, astfel încât să se evite, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți.

Nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta

Se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă.

Între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuși

La intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

Parteneri
Parteneri
sati