Antena 3 CNN Actualitate Descinderi ale procurorilor DNA în primăria lui Dominic Fritz

Descinderi ale procurorilor DNA în primăria lui Dominic Fritz

DNA Timișoara a descins, în această dimineață, la Primăria Timișoara, condusă de USR-istul Dominic Fritz.

Descinderi ale procurorilor DNA în primăria lui Dominic Fritz
de Dana Musceleanu    |    08 Apr 2022   •   11:50

Procurorii și polițiștii au descins în această dimineaţă în sediul municipalităţii Timişoara. Oamenii legii trecut val vârtej pe lângă polițistul local care asigură securitatea pe etajul unde sunt birourile conducerii, spunând că au întâlnire cu viceprimarul Ruben Lațcău. 

Echipa de la DNA a intrat în biroul viceprimarului, fiind acolo şi în acest moment. Din primele informaţii acolo are loc o percheziţie, pentru că nimeni nu mai poate intra de când au ajuns anchetatorii, a explicat jurnalistul Dragoş Boţa, în direct la Antena 3.

Descinderea DNA vine în contextul în care este un scandal de proporții pe tema neachiziționării de către Colterm SA a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră, pentru al doilea an consecutiv.

Amintim că anul trecut, Colterm a primit o amendă de peste 21 milioane de euro după ce administraţia Fritz, deşi avea pe rol achiziţionarea acestor certificate, a amânat şedinţa AGA până au fost amendaţi, iar ulterior societatea a intrat în insolvenţă.

La acest moment, amenda de 21 milioane reprezintă aproximativ 25% din toate datoriile societăţii de termoficare, care este în proces de insolvenţă. 

Mai mult, ieri, administratorul judiciar al companiei de termoficare, a avertizat că dacă nu se cumpără  certificate până în 30 aprilie, Colterm va intra în faliment. Viceprimarul Lațcău a susținut însă că nu este așa de gravă situația.

Acţiunea DNA este în plină desfăşurare, iar în următoarele ore vom avea mai multe detalii. 

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

×
Subiecte în articol: DNA Timișoara Dominic Fritz
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close