Antena 3 Actualitate Dezvăluiri cutremurătoare. Pacient declarat 'mort' de COVID-19, deși testul său era în lucru

Dezvăluiri cutremurătoare. Pacient declarat 'mort' de COVID-19, deși testul său era în lucru

de Gabriel Dano    |    21 Iun 2020   •   18:30
Dezvăluiri cutremurătoare. Pacient declarat 'mort' de COVID-19, deși testul său era în lucru

În spatele luptei împotriva noului coronavirus care a lovit România s-au pierdut vieți care au fost curmate de alte afecțiuni necruțătoare. Oana Zamfir a prezentat, duminică, la Obiectiv, cazul unei familii care nu a putut să-și îngroape persoana piedută în condiții normale pentru că autoritățile puseseră "ștampila" de decedat covid mult prea repede.

Povestea o va spune chiar soția lui Marian Florea, un bărbat de 50 de ani, fost rugbist.

Avocatul Gheorghe Piperea, care a decis să preia cazul, a povestit ce l-a determinat să facă acest lucru:

"Șocant pentru mine au fost două elemente din dosar. Pe data de 5 mai omul este declarat decedat suspec de covid, cu cele 4 sau 5 comorbidități care apar în dosar. Dar pe data de 2 mai se emite de la Institutul Cantacuzino, deci nu de oriunde, un certificat din care rezultă că testul a fost negativ.

În al doilea rând, m-a șocat lista cu apelurile telefonice și cu consemnările pe care le-a făcut ambulanțierul care a încercat de mai puțin de 7 ori și doar a 8-a oară a reușit să găsească un spital unde să-l ducă pe om", a spus avocatul Gheorghe Piperea, duminică, la Obiectiv.

Soția bărbatului povestește că acesta avea mai multe afecțiuni.

"Era diabetic, dependent de insulină de 5 ani de zile, avea și o boală cronică de rinichi, încă nu se avea în stadiu de dializă. Pe data de 1 mai am chemat ambulanța, prin apelul unic 112, a venit o ambulanță cu medic.

El tot spunea că nu primește aer destul. Medicul de pe ambulanță i-a făcut toate investigațiile, i-a măsurat și saturația de oxigen din sânge, iar aceasta era de 93. I s-a pus mască de oxigen, era conștient, vorba, mânca", și-a început femeia povestea.

×

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close