Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri din dosarul UCM Reşiţa: Vezi ce legături existau între Vîntu şi libanezul Said Baaklini

Dezvăluiri din dosarul UCM Reşiţa: Vezi ce legături existau între Vîntu şi libanezul Said Baaklini

Dezvăluiri din dosarul UCM Reşiţa: Vezi ce legături existau între Vîntu şi libanezul Said Baaklini
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Mar 2011   •   14:50
Libanezul Said Baaklini, inculpat in dosarul UCM Reşiţa, i-a cerut ajutorul lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru a afla dacă informaţii privind dosarul lui au ajuns în presă. Mai mult, în ziua în care libanezul a fugit din ţară, l-a vizitat de două ori pe omul de afaceri cu acelaşi scop. Şi tot pe Vântu l-a apelat libanezul în momentul în care a fost reţinut la Sofia de autorităţi. Anchetatorii au avut pentru o perioadă suspiciuni că Sorin Ovidiu Vîntu l-ar fi sfatuit pe Baaklini să fugă din ţară. Din acesta cauză, l-au şi audiat în acest dosar.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat la spital de procurori pentru că era bolnav. Mărturia a fost făcută la sfârşitul lunii ianuarie. În declaraţii, Vântu susţine că este prieten cu Said Baaklini şi că acesta l-a vizitat chiar în ziua în care a fugit din ţară.

Said Baaklini mi-a povestit în mare aceste aspecte, iar eu, în calitate de prieten, l-am întrebat cu ce îi pot fi de folos. Acesta m-a rugat dacă pot, să îi furnizez informaţii, mai exact dacă există informaţii în presă despre chemarea lui la Parchet”, se arată în declaraţia lui Sorin Ovidiu Vîntu din dosarul UCM Reşiţa.

Libanezul era însă extrem de îngrijorat. A revenit în acceaşi zi la Vîntu. “După aceasta, fără a putea aprecia ora, a plecat de la domiciliul meu, revenind în aceeaşi zi, pe fugă, întrebându-mă dacă am aflat ceva”, se menţionează în aceeaşi declaraţie. '
 


După această vizită, Said Baaklini a plecat în Bulgaria. Chiar în timp ce se urca la bordul unui avion, poliţiştii bulgari l-au reţinut la solicitarea procurorilor români.

În aceeaşi zi, târziu după miezul nopţii, în timp ce mă aflam la domiciliu, am fost sunat pe telefonul mobil de Said Baaklini care mi-a spus că a fost coborât pe aeroportul din Sofia de către autorităţile bulgare”, a mai spus Vântu în declaraţia dată.

Interesant este faptul ca procurorii detin înregistrări audio ambientale de la prima întâlnire a lui Vîntu cu Baaklini din acea zi. Acolo, SOV i-ar fi spus libanezului să meargă pe drumul lui, lucru interpretat de porocurori ca o îndrumare să plece din ţară.

Vântu
însă a explicat: “De asemenea, arăt faptul că la prima vizită pe care Said Baaklini a făcut- o la domiciliul meu, am inclus şi discuţia despre vânzarea unui imobil oferta lui nefiind convingătoare, motiv pentru care i-am spus să meargă pe drumul lui. Între noi această afirmaţie a avut semnificaţia de neacceptare”

Este vorba despre negocierea privind vanzarea sediului Gelsor catre libanez. Sorin Ovidiu Vîntu are calitate de martor in dosar.


 


 

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu UCM Resita
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close