Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirile făcute de intermediarul şpăgii din dosarul lui Bercea Mondial. Mărturie: Consilierul lui Băsescu ştia de mită

Dezvăluirile făcute de intermediarul şpăgii din dosarul lui Bercea Mondial. Mărturie: Consilierul lui Băsescu ştia de mită

Dezvăluirile făcute de intermediarul şpăgii din dosarul lui Bercea Mondial. Mărturie: Consilierul lui Băsescu ştia de mită
21 Apr 2015   •   17:40

Marian Căpăţână, intermediarul şpăgii din dosarul lui Bercea Mondial, a făcut noi declaraţii în faţa judecătorilor. Căpăţână susţine că Traian Băsescu ştia că fratele său, Mircea Băsescu, luase bani de la familia lui Sandu Anghel pentru că îl informase pe  Dorel Onaca, consilierul lui Băsescu, despre acest aspect.

Căpăţână a declarat că mita, în valoare de 600.000 de euro, a ajuns la Mircea Băsescu. Apoi, fratele fostului preşedinte ar fi făcut împărţeala: i-a dat 100.000 de euro lui Marian Căpăţână, 200.000 i-a depus la bancă şi restul banilor ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti, la Traian Băsescu, a declarat Căpăţână.

Căpăţână a mai spus că a înapoiat cei 100.000 de euro, partea sa, membrilor familiei lui Bercea Mondial, după ce a văzut că fratele lui Băsescu nu intenţionează să le mai dea banii.

Potrivit lui Căpăţână, Mircea Băsescu s-ar fi bazat pe faptul că fratele său, Traian Băsescu, ştia de acest dosar, informaţie care ar fi fost confirmată telefonic de consilierul de la acea vreme al lui Traian Băsescu, Dorel Onaca.

Dorel Onaca a infirmat, în emisiunea 100 de Minute, informaţia potrivit căreia ar fi vorbit cu Marian Căpăţână. „Categoric nu am avut niciodată asemenea discuții cu acest domn”, a declarat Onaca. "Este o aberaţie", a adăugat Dorel Onaca.


Şi Bercea Mondial a făcut astăzi declaraţii incendiare despre implicarea lui Traian Băsescu în dosarul şpagilor date de Bercea Mondial pentru a cumpăra decizii favorabile ale instanţelor.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care a declarat că o parte din banii pentru Mircea Băsescu au ajuns la Traian Băsescu, tocmai pentru a primi o pedeapsă cu suspendare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close