Antena 3 CNN Actualitate DIICOT cere audierea conducerii Sky News, care să spună cine a dat banii pentru reportajul despre ”traficul” de arme din România

DIICOT cere audierea conducerii Sky News, care să spună cine a dat banii pentru reportajul despre ”traficul” de arme din România

DIICOT cere audierea conducerii Sky News, care să spună cine a dat banii pentru reportajul despre ”traficul” de arme din România
Sursa foto: Foto captura Sky News
20 Aug 2016   •   17:03

DIICOT solicită, în cererea de comisie rogatorie, ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay şi a colegilor acestuia care au realizat reportajul din România, dar şi a altor persoane, printre care ar putea fi şi cei din conducerea Sky News, care să spună cine a avizat difuzarea materialului şi dacă de acolo au fost daţi banii pentru românii care apar în filmare, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

Procurorii DIICOT au transmis solicitarea în cursul zilei de vineri, după ce în data de 17 august au dispus începerea urmării penale faţă de trei dintre jurnaliştii de la Sky News, printre care şi Stuart Ramsay, pentru infracţiuni de comunicare de informaţii false.

Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics au fost arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

”Au fost foarte naivi dacă au intrat în acest joc”

Postul tv britanic Sky News a difuzat un reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.
 
”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

În urma difuzării acestui reportaj, românii care au apărut în imagini au fost arestaţi preventiv, sub acuzația de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare.

De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Fragment din reportajul Sky News

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close