Antena 3 CNN Actualitate Românii implicați în reportajul Sky News au fost reținuți. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT

Românii implicați în reportajul Sky News au fost reținuți. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT

Românii implicați în reportajul Sky News au fost reținuți. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Aug 2016   •   23:55

UPDATE: Procurorii DIICOT i-au reţinut, joi seară, pe cei trei bărbaţi care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre un presupus trafic cu arme.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, au fost reţinuţi pentru 24 de ore Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi de arme, iar Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics apar în materialul Sky News, în care descriu, având feţele acoperite, şi manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

____________

Dana Grecu a dezvăluit, joi, în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că procurorii DIICOT au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele celor trei românii care apar în reportajul realizat de Sky News, privind presupusul trafic de arme din România.

Este vorba despre Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics şi Attilla Szaba Pantics, urmăriţi penal pentru complicitate la infracţiunea de comunicare de informaţii false, constituirea de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Agerpres.

”Au fost foarte naivi dacă au intrat în acest joc”

Cei trei au fost chemaţi joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunoştinţă că sunt urmăriţi penal.

DIICOT ar putea extinde ancheta asupra jurnaliștilor Sky News

Surse judiciare au declarat, joi, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News. De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzaţie, respectiv infracţiuni contra securităţii naţionale prin comunicarea de informaţii false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

DIICOT a făcut percheziţii, miercuri, şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

Intermediarul din reportajul Sky News a declarat, miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de “actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive.

În ciuda dovezilor ca totul a fost o înscenare, televiziunea SkyNews îi ia apărarea lui Ramsay.

Postul tv britanic Sky News a difuzat un reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.

 

×
Subiecte în articol: Dana Grecu La Ordinea Zilei
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close